menu

Torskefad

Torskefad er en populær forret

Torskefad

Torskefad

Torskefad er en forret som alle kender, men som fås i mange variationer og med opskrifter i svingende kvalitet. Når du laver torskefad, er faren ofte, at den kan blive for fed, men det undgår du med denne fine opskrift! Vi synes, en forret skal være let og lækker fremfor fed og tung. Dette princip går igen i enhver forret, du finder på forret-forretter.dk, og i forhold til denne opskrift på torskefad, handler det om, hvilke mejeriprodukter du bruger. Vi anbefaler cremefraiche 9% fordi, vi synes, det er det lækreste. Du ønsker jo ikke, at alle sidder og er mætte og forspiste lige efter din forret, vel? Vi håber, du synes godt om vores opskrift på torskefad. Det er rigtig lækkert! Se hvordan du laver dit eget torskefad lige her.

Torskefad til 6 personer

800 g kogt torsk

3 hårdkogte æg

200 g rejer

100 g kaviar (kan udelades)

6 sherrytomater (hvis kaviaren udelades)

1 ds. aspargessnitter

4 dl cremefraiche 9 %

2 spsk. mayonnaise

1 spsk. citronsaft

Salt og peber

Sådan tilbereder laver du dit torskefad

Start med at hælde aspargessnitter til afdrypning i en sigte. Det kan tage lidt tid, og de må ikke være for ”våde”, når de lægges på fadet.

Cremefraiche røres med mayonnaise og smages til med citronsaft og salt og peber.

Torsken plukkes i stykker, og lægges i en række på et fad. Læg en del af cremefraicheblandingen over, uden at det dækker helt. Læg rejerne langs med torsken i begge sider. Skær de kogte æg i kvarte og læg dem ned imellem rejerne.

Læg de drænede aspargessnitter over torsken, og pynt med lidt kaviar eller halve sherrytomater. Læg lidt karse på æggebådene.

Cremefraicheblandingen sættes på bordet i en skål, så gæsterne selv kan tage.

Serveres med et stykke lun flutes. Du har nu en lækker version af den kendte, klassiske forret.

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvad du synes om vores torskefad. Her på hjemmesiden tager vi de besøgendes respons meget alvorligt, så vi læser gerne ris og ros om alle vores opskrifter og artikler. Måske har du en spændende opskrift på en variation på  torskefad – i så fald læser vi også gerne den.

 

 

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Forret til nytårsaften - 27. oktober 2012

    […] Torskefad kan være en suverænt god ide til en forret til nytårsaften, hvis du har valgt at hovedretten ikke skal være torsk. Mange synes, at en nytårsaften uden nytårs-torsk er helt skudt ved siden af, men serverer du torskefad som din forret til nytårsaften, er det et rigtig fint kompromis, da alle får torsk nytårsaften, uden at det nødvendigvis får lov at spille første violin til middagen. Vores torskefad er det helt traditionelle kolde fad med torsk, asparges, rejer og andet godt, som nydes i hele landet, og som praktisk talt alle kan lide. Fordelen ved det serveres koldt er også, at du så kan have det lavet lidt i forvejen, så du ikke skal stresse mere end højst nødvendigt. Torskefad er en god, stilren start på middagen og så er den festlig og det er torsk, som mange synes hører sig til på nytårsaften. Af disse årsager foreslår vi gerne torskefad som din forret til nytårsaften.Se forslag 3 til din forret til nytårsaften http://forret-forretter.dk/torskefad-en-klassisk-forret/ […]

Skriv et svar

UA-42442149-2