menu

Tarteletter

Tarteletter

TarteletterTarteletter, høns i asparges, høns i tarteletter – kært barn har mange navne. Tarteletter er bare rigtig lækre. Tarteletter har en sprødhed, som gør dem lækre at sætte tænderne i, de supplerer høns i asparges rigtig godt og så ser tarteletter også rigtig lækre ud. De er dekorative, smukke og knasende sprøde. Alle elsker tarteletter, sådan er det.

Opskrift til 8 tarteletter

450 g kyllingebryst

1 løg i kvarte

1 porre

2 gulerødder

2 pastinakker

 

1 dåse aspargessnitter

30 g smør

30 g mel

0,5 dl piskefløde

8 tarteletter

Persillekviste

4 sherrytomater

Sådan laver du tarteletter

Start med at hælde aspargessnitterne i en sigte over en skål. Aspargesvandet skal bruges senere. Kyllingebrysterne lægges i en gryde og dækkes med kold vand. Bringes i kog, skum undervejs. Tilsæt 1 tsk. salt og dernæst grønsagerne, som er rengjorte og skåret i mindre stykker. Koger i 25 – 30 min. Kyllingebrysterne og grøntsagerne hældes i en sigte over en skål, – suppen skal ligesom aspargesvandet bruges. Når kyllingebrysterne er afkølede, skæres de i tern.

Lav en opbagning af 30 g smør og 30 g mel og tilsæt lidt ad gangen 2 dl suppe og 1,5 dl aspargesvand. Pisk godt ind i mellem. Tilsæt 0,5 dl piskefløde, kog op og smag til med salt og peber. Sovsen skal have en god konsistens, men hvis den er rigelig tyk tilsættes blot lidt mere suppe.

Endelig tilsættes kyllingeternene og de drænede asparges, og det hele varmes godt igennem. Lad det evt. komme op at koge, mens du hyppigt rører i gryden. Det gør at smagene fordeles og retten bliver mere sammenhængende. Undgå at kraftig kogning og udkogning for enhver pris.

Lun dine tarteletter efter anvisningen på pakken. De varme tarteletter må endelig først fyldes umiddelbart inden serveringen, da de ellers bliver bløde og kedelige. Pynt med en lille kvist persille og en halv sherrytomat. Så er der tarteletter!

Skriv endelig i kommentarfeltet, hvad du synes om vores opskrift på tarteletter. Hvis du er ligesom os, elsker du tarteletter, men måske har du også andre opskrifter på denne lækre ret, som du synes, vi også burde tilbyde her på hjemmesiden. Hvis det er tilfældet, vil vi meget gerne høre fra dig

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2