menu

Sunde frikadeller som alle kan lide

Sunde frikadeller er vores bud på et alternativ til konventionelle frikadeller, der ofte sejler i fedt og mest af alt bare indeholder svinekød. Vores sunde frikadeller bruger magert skinkefars, så du kommer udenom den megen ekstra fedt, men vi bruger også både gulerødder, squash og løg i farsen. Frikadeller er uomtvisteligt en gedigen og traditionel dansk ret, men tiderne har skiftet, for vi danskere har generelt ikke længere de meget slidsomme og fysisk aktive jobs, som bør ledsage en så fedtholdig kost. Derfor er vores sunde frikadeller en måde hvorpå man stadig kan spise lækre, nystegte frikadeller – men gøre det med god samvittighed.

sunde frikadellerSunde frikadeller i din kur

Svinekød og svinefars er i sig selv ikke usundt, men den animalske fedt som ofte følger med i rigt mål skal man prøve ikke at få for meget af. Når man som i denne opskrift bruger mager fars, får man mere kød og mindre fedt. Det betyder, at rettens samlede kalorietal bliver markant formindsket, og det høje indhold af protein fra kødet sætter forbrændingen op og øger muskelmassen. Samtidig bruger vi grøntsager i frikadelle opskriften; gulerod, squash og løg. Brugen af disse grøntsager øger fiberindholdet i retten betragteligt, hvilket sætter forbrændingen op og gør, at din krop skal bruge mere energi på at omsætte maden. Alt i alt, er vores sunde frikadeller et lækkert måltid, som du med god samvittighed kan spise – også når du er på slankekur, for ingredienserne er ganske fedtfattige og indeholder både protien og fibre til at sætte din forbrænding i vejret. Hvis du ønsker, at give dine sunde frikadeller endnu et nøk op af helseskalaen, kan du overveje at ovnstege dem fremfor pandestegningen. Det giver omtrent det samme resultat, men sparer endnu mere på fedtet.

Sunde frikadeller til 4 personer:

  • 75 g fintrevet gulerod
  • 75 g fintrevet sqaush
  • 500 g blandet magert skinkefars
  • 2 1/2 tsk. fint salt
  • 2 løg (ca. 250 g)
  • 2 æg
  • 1 1/2 tsk. stødt peber
  • 3 spsk. mel
  • Smør og olie til stegning

Sunde frikadeller, sådan gør du

Når man skal røre frikadellefars er det godt at starte med at røre saltet i det hakkede kød og dernæst lade det hvile i ca. 10 min.

Imens kan man passende pille løgene og rive dem fint, ligesom guleroden skal skrælles og også rives fint. Det er pga. den store mængde løg og den revne gulerod, at der ikke bruges væske i fasen. Men hvis du ønsker farsen mere lind, kan du selvfølgelig tilsætte lidt mælk. Omvendt, hvis du synes, farsen er for lind, tilsætter du lidt mere mel.

Bland nu alle ingredienser i og rør godt. Brug evt. elpiskeren. Sæt farsen tildækket i køleskabet, og lad den hvile der ca. 1 time, men rør i den nogle gange undervejs. Hviletiden er vigtig, for at frikadellerne får den gode smag.

Nu er farsen klar til at blive formet med en ske og stegt på panden i en blanding af smør og olie. Steg ved ikke for høj varme og vend frikadellerne flere gange, så de ikke bliver for mørke, inden de er gennemstegt.

Disse frikadeller smager godt til næsten alt, lune som kolde. Ved vores servering var de anrettet som middagsret med små grønne bønner, nye kartofler, et persilledrys og lidt smør.

Der bliver ca. 20 – 25 små lækre og sunde frikadeller af denne portion.

 

Skriv gerne om dine erfaringer med vores sunde frikadeller? Skriv også gerne, hvis du har eksperimenteret med brugen af andre grøntsager, end de ovenstående – der er ingen tvivl om, man kan få gode resultater med ganske meget forskelligt grønt.

 

 

 

, ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2