menu

Små pandekager

små pandekagerSmå pandekager er søde og sjove. Børn elsker dem, men de er også gode til gæstemiddage f.eks. sammen med friske bær og vanilieis og chokoladesauce. Når sandheden skal frem, er vores små pandekager faktisk en dessertversion af de blinis-pandekager, som vi i masser af variationer har liggende her på hjemmesiden. Som med forrets-udgaven, kan man pynte disse små pandekager med præcis det fyld man ønsker, og man kan naturligvis også lave mange forskellige og så lade gæsterne prøve de af dem, de har lyst til. Sådanne variotionsmuligheder kunne involverer sirup, forskellige friske bær, is, youghurt, cremefraiche og frisk frugt. Mulighederne er mange med vores opskrift på små pandekager.

Små pandekager til 4 personer

Der bliver 12 små pandekager, ca. 10 cm i diameter:

  • 60 g boghvedemel
  • 60 g hvedemel
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 10 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 stort æg, som deles i blomme og hvide
  • 1 dl cremefraiche

 

Sådan laver du små pandekager

Lun mælken og rør gæren i. Tilsæt æggeblomme, cremefraiche, sukker og salt og rør det sammen. Nu tilsættes melet ad et par gange, og dejen piskes kort til en jævn masse.

Dejen hæver i ca. 1 time.

Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Nu er dejen klar til bagning.

Det kan fint lade sig gøre at bage disse små pandekager uden en ”blinispande”! På en almindelig stor pande kan der være 4 pandekager ad gangen. Denne dej er ret tyk, så den ”løber” ikke, som en almindelig pandekagedej, og derfor er den let at styre på en almindelig pande.

Læg en lille klat smør på panden og hæld dejen ud. Brug en lille øseske og hæld den samme mængde på til hver pandekage, så du er sikker på, at de bliver ens i størrelsen. Skestørrelsen skal være sådan, at hver blini bliver ca. 10 cm i diameter, – ikke mere, for så har du ikke dej nok til 12.

Bages gyldne på hver side, ca. 3 min., og holdes efterfølgende lune i ovnen, indtil alle er bagt, og du er klar til at anrette.

Denne dej er identisk med vores opskrift på blinis som forret, og adskiller sig udelukkende ved at dejen er tilsat 1 spsk. sukker.

Disse pandekager egner sig fortrinligt på brunch – bordet med syltetøj eller ahornsirup, eller på kaffebordet med bær i flødeskum. De er lækre og flotte.

,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2