menu

Salat med kylling og bacon

Salat med kylling og bacon, vi selv har fundet på. Nogle gange skal man prøve at være lidt kreativ, når man overvejer, hvad en forret skal bestå af. Denne kreative salat med kylling og bacon er baseret på resterne af gårsdagens stegte kylling, samt hvad vi ellers kunne finde i køleskabet. Tænk på, hvad du allerede har og suppler evt. med noget nyt. Salaten kunne også fint være en del af en lækker frokost til uventede gæster. Resultatet blev både velsmagende, sundt og lækkert. Prøv det selv!

salat med kylling og baconIngredienserne her er kun et forslag, – der kan selvfølgelig bruges andre grøntsager, ærter, agurk, oliven, syltede hvidløg osv. Man skal bare tænke på, at de ikke må overdøve kyllingesmagen, som ikke er så kraftig, og at der fortsat er harmoni i retten, farve – og det smagsmæssige.

Én ting må du dog ikke snyde dig selv og dine gæster for: den gode persillepesto, vi bruger til denne salat med kylling og bacon. Den er prikken over i`et!

Salat med kylling og bacon til 4 personer:

  • ½ ovnstegt kylling fra dagen før (vi har stegt en kylling på ca. 1300 g)
  • 2 store tomater, eller flere mindre
  • 4 – 6 forårsløg (alt efter størrelse)
  • 150 g rensede og skivede champignons
  • ¼ icebergsalathoved i fine strimler
  • 1 bundt rucolablade

Sådan laver du salat med kylling og bacon

Start med at skylle salaten, så du er sikker på, at den er helt tør ved anretningen.

Fjern skindet fra kyllingen og skær det i små stykker. Det ristes på en tør pande, indtil det er gyldent og sprødt. Læg det på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge fedtet.

Fjern nu kødet fra benene og skær det i mundrette bidder (der er ca. 240 g kød) . Tomaterne skylles og skæres i smalle både. Champignons renses og skæres i skiver of dryppes straks med citronsaft, så de ikke bliver mørke. Forårsløgene rengøres og skæres i fine ringe.

 

Persillepesto til vores salat med kylling og bacon:

  • 1 bundt persille
  • 1 bundt basilikum (altså halvt af hver)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. kapers
  • ½ dl god olivenolie
  • Lidt peber
  • Evt. en anelse citronsaft

Persillen skylles grundigt og basilikum nænsomt. Begge dele duppes tørre i køkkenrulle eller rent viskestykke. De hakkes fint eller blendes sammen med hvidløg, kapers og olie i køkkenmaskinen (eller en minihakker). Smages til med lidt peber. Da kapers er salte, skal man ikke tilsætte yderligere salt. Hvis pestoen har tendens til at smage lidt bittert, kan man smage den til med en anelse citronsaft.

Du har nu en skøn pesto, som du måske skal overveje at lave en dobbelt portion af, for gæsterne tager måske rigeligt!!! (Og pestoen kan fint holde sig til dagen efter, hvis den opbevares under låg og i køleskabet).

 

Så er du klar til anretningen af denne salat med kylling og bacon

Start med at lægge en bund af salat på hver tallerken. Derpå fordeles kyllingebidder, forårsløg, tomater og champignons. Dryp pestoen over retten og drys til sidst de små sprøde baconstykker ovenpå.

Hvis du har lavet dobbelt portion pesto, så sæt en lille skål på bordet, så gæsterne selv kan tage mere. Server med et stykke brød.

 

Kommentarer eller spørgsmål? Skyd løs!

 

 

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2