menu

Røget lakseroulade

Røget lakseroulade

Røget lakserouladeRøget lakseroulade er en fantastisk lækker forret, som er perfekt til en festlig lejlighed – fx. som forret til nytår. Røget lakseroulade tager sig fornemt ud rent visuelt, og både ligner og smager som noget, du får serveret på en fin restaurant. Dine gæster vil blive imponerede over denne forret, som tillige er både nem og relativt billig at lave. Se her, hvad du skal bruge til at lave røget lakseroulade – og lige nedenunder kan du se, hvordan du gør det.

 

Røget lakseroulade opskrift til 6 personer

  • 200 g røget laks i skiver
  • 200 g rejer, – eller mere
  • 100 g flødeost
  • 1 buket dild
  • 1 citron
  • Rucola eller fintsnittet salat
  • Ca. 2 dl let creme fraiche
  • Salt og peber

Sådan laver du røget lakseroulade

  1. Læg lakseskiverne på et stykke bagepapir, således at de ligger i et jævnt lag med et par millimeters overlap, – det er nødvendigt at klippe skiverne lidt til for at få et rektangel på ca. 20 x 25 cm. Der må ikke være ”huller” imellem skiverne.
  2. Læg et stykke bagepapir over, og tryk laksen let.
  3. Skær kanterne rene, og gem strimlerne.
  4. Smør nu et lag flødeost ud i et jævnt lag.
  5. Ca. 100 g rejer hakkes groft og fordeles ud over. Læg de afskårne laksestrimler, hvor der er plads. Klip dilden fint og drys den udover.
  6. Rul nu sammen ved hjælp af bagepapiret. Du trykker rouladen fast sammen, mens du ruller. Lad din røget lakseroulade ligge i bagepapiret og sno enderne sammen. Lægges nu i en plastpose i køleskabet, hvor den hviler et par timer og ”sætter sig” lidt.
  7. Lakserouladen skæres i 12 smalle eller 6 brede skiver med en skarp kniv.
  8. Anretning: læg rucolablade eller fintsnittet salat på tallerknen, med røget lakseroulade ovenpå, og læg så rejer på i en top. Pynt med en citronskive og en halveret tomat samt en lille dildkvist. Serveres med en let creme fraiche dressing, som er smagt til med citronsaft og salt og peber. Der kan også anvendes en lys olie- eddike dressing med fintklippet dild.

Server med lækkert hjemmebagt flutes eller lækre hvidløgsflutes.

TIP! Du kan lade lakserouladen hvile i køleskabet natten over, så skal du bare anrette på dagen!

TIP! Røget lakseroulade har ikke brug for dressing, men de fleste foretrækker en dressing til rejerne. I øvrigt kan rettens fyldighed varieres med mængden af rejer.

Vi håber meget, du synes om vores opskrift på røget lakseroulade. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at skrive disse i kommentarfeltet nedenfor.

, ,

3 Responses to Røget lakseroulade

  1. Susan 5. maj 2016 at 13:36 #

    Kan lakserouladem fryses ?

    • sara 11. september 2016 at 7:52 #

      Hej Susan

      Lakserouladen kan godt fryses.

      Venlig hilsen Sara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Forret til nytårsaften - 27. oktober 2012

    […] Røget lakseroulade er et smuk, velsmagende og lækkert valg som forret til nytårsaften. Det kræver en smule snilde at få dem til at se så dekorative ud som på billedet, men er man vant til at holde gryderne i kog og mætte mange sultne munde, bør det være indenfor rækkevidde for de fleste at nå et tilsvarende resultat. Røget lakseroulade er en god forret til nytårsaften fordi den er flot, dekorativ og festlig, samtidig med den hverken er specielt tung eller for eventyrlysten. Det er ikke alle, der kan lide kaviar og stenbiderrogn, men en røget lakseroulade, skal man være overordentligt kræsen for ikke at kunne få ned. Af alle disse grunde foreslår vi røget lakseroulade til som din forret til nytårsaften – særligt går den godt forud for dyrekølle eller lam. Se forslag 2 til forret til nytårsaften – røget lakseroulade http://forret-forretter.dk/roget-lakseroulade/ […]

Skriv et svar

UA-42442149-2