menu

Røget dyrekølle med pesto og pinjekerner

Røget dyrekølle med pesto og dyrekølleRøget dyrekølle med pesto og pinjekerner er en virkelig lækker forret og en af mine favoritter. Sammensætningen af surt og sødt, salt og bittert gør netop denne forret helt unik. De sprøde pinjekerne er prikken over i’et, som vil få dine gæster til at spørge efter opskriften.

Røget dyrekølle med pesto og pinjekerner til 4 personer:

  • 2 håndfulde rucola (kan erstattes af spinat eller anden bitter salat)
  • 4 tsk olie
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • 1 tsk citronsaft
  • Røget dyrekølle i skiver – ca. 16 stk
  • ½-1 dl pinjekerner, ristede
  • ½-1 dl granatæble
  • ½-1 dl revet parmesanost
  • 8 cherrytomater i halve eller kvarte
  • 4 store tsk god pesto

Røget dyrekølle opskrift:

  1. Fordel rucola på 4 tallerkener
  2. Rør en dressing af olie, balsamicoeddike og citronsaft og dryp på rucolasalaten.
  3. Anret 4 tynde skiver af røget dyrekølle på hver tallerken
  4. Drys med ristede pinjekerner, granatæble og revet parmesanost
  5. Fordel cherrytomaterne langs tallerkenens kant
  6. Dryp til sidst din forret med røget dyrekølle med en god pesto for eksempel af basilikum

Server med godt hjemmebagt brød og en halvtør hvidvin.

Variation af røget dyrekølle med tilbehør:

Tilbehøret til røget dyrekølle kan varieres i det uendelige. Brug det tilbehør du godt kan lidt, men husk at bevare noget sødt, salt, surt og bittert, samt blødt og sprødt. Er du for eksempel ikke er vild med rucola kan du i stedet lave røget dyrekølle med spinat eller salat, dog er det bedst at holde sig til de bitre salater, som spiller godt sammen med resten af retten. Du kan også lave røget dyrekølle med honningmelon, tørrede tranebær eller friske asparges. Erstat de granatæble med honningmelon, tørrede tranebær eller friske asparges og du får et lidt mere frisk udgave af røget dyrekølle. Desuden du lave røget dyrekølle med forskellig dressing. Her har vi brugt olieeddike dressing på salaten og pesto som dressing ovenpå. Alternativt kan du lave røget dyrekølle med dressing af olie, eddike og sennep.

Røget dyrekølle som forret eller hovedret:

Røget dyrekølle er en virkelig lækker forret. Forretten er specielt god til særlige lejligheder og vil gøre sig godt som forret til bryllup eller anden festlig lejlighed, hvor der er gjort lidt ekstra ud af maden. Røget dyrekølle med pesto og pinjekerne kan godt blive en lidt tung forret. Søg for at tilpasse mængderne eller server røget dyrekølle som hovedret. Lav portionerne lidt større og server lækkert hjemmebagt brød til.

 

Røget dyrekølle i skriver kan købes hos de fleste slagter butikker, men det kan være en god ide at bestille det i forvejen, så du ikke går forgæves.

, ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2