menu

Rødspætteruller

Ovndampede rødspætteruller med forårsløg og hollandaisesauce. Jo, det lyder godt, og de smager altså også fantastisk! Udover at Rødspætterullerhave en lækker tekstur, udsøgt smag og et delikat udseende, har vores rødspætteruller endnu en trumf i ærmet. De er ganske fedtfattige og kan spises med god samvittighed året rundt. Vores rødspætteruller er utroligt lækre!

Rødspætteruller til 4 personer

  • 4 store eller 8 små rødspættefileter
  • 6 – 8 forårsløg (færre eller flere, alt efter størrelsen)
  • Dild
  • Hvidvin
  • 1 brev Knorr Hollandaisepulver (juster selv mængden af fedt efter behag)
  • 25 g smør
  • 2 1/2 dl mælk
  • Salt og peber

Sådan laver du vores rødspætteruller

  • Fiskefileterne skylles og duppes tørre. De halveres på langs, krydres med salt og peber og drysses med fintklippet dild. Rul fiskefileterne sammen fra halen mod hovedet og fæstn med en tandstik.
  • Rullerne sættes på højkant i en lille, smørsmurt bradepande. Hæld lidt hvidvin ved, og læg et låg af stanniol tæt over.
  • Dampes i ovnen i ca. 20 – 25 min. ved 200 grader.
  • Forårsløgene rengøres og skæres i ringe.
  • Smelt smørret til sovsen og pisk hollandaisepulveret i og tilsæt mælk. Pisk godt. Tilsæt evt. en lille sjat hvidvin eller lidt ekstra mælk, da smørmængden ift. Knorr`s anvisninger er halveret. Lad saucen stå og småsimre, mens fisken damper færdig.
  • Portionsanrettes med 2 rødspætteruller på hver tallerken, hæld lidt sauce rundt om og pynt med ringe af forårsløg, eller anret på et fad, så gæsterne selv kan tage. Server ekstra sauce i en lille skål.
  • De lækre rødspætteruller serveres med brød.

Hvorfor lave rødspætteruller?

Du skal vælge at lave denne forret, hvis du skal have gæster og gerne vil byde dem på noget, som er virkelig lækkert og festligt, samtidig med det ikke er for fedt. Du kan sagtens servere denne forret og samtidig være på slankekur eller følge en kostplan. Vores rødspætteruller er også bare en måde, man kan spise fisk på. Sundhedsstyrelsen anbefaler fisk to gange om ugen, og rigtig mange foretrækker fiskeforretter frem for andre fiskeretter – derfor kan det være en god måde, at få fisk på menuen på. Vores rødspætteruller skuffer aldrig. Giv dem en chance.

Kommentarer eller spørgsmål til vores opskrift på ovndampede rødspætteruller med forårsløg og hollandaisesauce er meget velkomne. Skriv nedenfor, så vender vi tilbage til dig.

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2