menu

Risotto med rejer

Her er vores fantastiske og autentiske opskrift på risotto med rejer, som udover at være superdelikat og smuk at se på, også er nem at variere så man kan få mange gode oplevelser, med den samme opskrift. Man kunne f.eks. forsøge sig med risotto med rejer og asparges eller evt. risotto med rejer og ærter. Mulighederne er mange! Denne risotto med rejer er en ægte og autentisk opskrift, som giver dig muligheden for at servere en rigtig lækker forret, som fremstår både elegant og raffineret. Velbekomme.Risotto-med-RejerRisotto med rejer til 4 personer

  • 200 g Aborio ris
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 3 fed hvidløg
  • 2 – 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl hvidvin
  • Ca. 1 l grønsagsbouillon (hvis bouillonen slipper op, bruges kogende vand)
  • 25 g smør
  • 400 g vana mai rejer (kogte), anvend alternativt store rejer fra frost.
  • 50 g parmesan i retten
  • 30 – 50 g parmesan til drys, efter smag og behag
  • Et bundt persille

Tilberedning af risotto med rejer

Løget hakkes fint og klares i olien sammen med de hakkede hvidløgsfed.

Porren renses, deles på langs i 4 og skæres i smalle skiver og svitses sammen med løgene.

Tilsæt risene og svits dem et par minutter til de er blanke, og tilsæt derefter hvidvinen.

Risottoen tilberedes uden låg, og du skal røre flere gange undervejs.

Bouillonen tilsættes lidt efter lidt,  som væsken fordamper.

Kog indtil risene er ”al dente”, hvilket de typisk er efter 15- 20 minutter, – husk at smage efter! Det at få risene til at lykkes er det eneste tricky i denne opskrift på risotto med rejer, men det kan altså lade sig gøre.

Riv parmesanen fint. Når risene er ”al dente” tilsættes de smørret, den fint revne parmesan og rejerne (som lige skal varmes igennem).

Persillen skylles og hakkes.

Nu skal du portionsanrette din risotto med rejer. Drys hakket persille og fint revet parmesan over i den mængde du kan lide.

Sæt lidt brød på bordet, så gæsterne selv kan tage, hvis de har lyst. Du har nu kreeret en suveræn risotto med rejer, som dine gæster vil snakke om i lang tid.

Spørgsmål eller kommentarer, ris eller ros til denne risotto med rejer eller hjemmesiden generelt modtages gerne gennem “kontakt” eller i kommentarfeltet nedenfor.

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2