menu

Risotto med champignon

Risotto med ChampignonHer er vores suveræne risotto med champignon, som er yderst delikat og velsmagende og som er relativt nem at lave. Vores risotto med champignon er en ægte, autentisk forret som vi er stolte af at dele med vores brugere. Har du lyst til at lave variationer over denne forret er det ret let – f.eks. kunne man prøve sig frem med risotto med champignon og bacon eller hvad med risotto med champignon og spinat? Begge er rigtig lækre variationer over den følgende opskrift på risotto med champignon.

Risotto med champignon til 4 personer

  • 200 g Aborio ris
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 2 – 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl hvidvin
  • Ca. 1 l grønsagsbouillon (hvis bouillonen slipper op, bruges kogende vand)
  • 25 g smør
  • 250 g champignons
  • 50 g parmesan i retten
  • 30 – 50 g parmesan til drys, efter smag og behag
  • Basilikumblade

Sådan tilbederes risotto med champignon

Løget hakkes fint og klares i olien.

Porren renses, deles på langs i 4 og skæres i smalle skiver og svitses sammen med løgene.

Tilsæt risene og svits dem et par minutter til de er blanke, og tilsæt derefter hvidvinen.

Risottoen tilberedes uden låg, og du skal røre flere gange undervejs.

Bouillonen tilsættes lidt efter lidt, efterhånden som væsken fordamper. Kog indtil risene er ”al dente”, hvilket de er efter 15- 20 minutter, – smag på dem. Hvis du er kommet så langt uden problemer, er du næsten i mål med cin risotto med champignon.

Champignons renses og skære i kvarte eller halve alt efter størrelsen. Ristes i smør på panden.

Riv parmesanen fint. Når risene er ”al dente” tilsættes de smørret, den fint revne parmesan og champignons.

Portionsanret din risotto med champignon, så den tager sig indbydende ud for dine gæster. Drys fint revet parmesan over i den mængde du kan lide, og pynt med basilikumblade. Sæt lidt brød på bordet, så gæsterne selv kan tage, hvis de har lyst.

Har du spørgsmål, kommentarer ris eller ros til vores risotto med champignon, er du velkommen til at skrive nedenfor.

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2