menu

Pulled pork opskrift

Vores pulled pork opskrift er rigtig lækker, synes vi, men en smule stærkere end vores anden pulled pork opskrift; pulled pork i ovn

Pulled pork opskrift til 8 personer:

Pulled-Pork-Opskrift2 kg nakkefilet eller evt. koteletter.

Marinade:

4 spsk.  ahornsirup

4 spsk. Honning

4 dl tomatketchup

4 spsk. Olivenolie

2 tsk. Revet peberrod

4 spsk. HP sauce

4 spsk. Engelsk sauce

4 tsk. paprika

1½ spsk. cayennepeber

2 tsk. salt

6 spsk. Dijonsennep

8 fed hvidløg

3 røde chili (smag marinaden til og vurder efter din personlige smag)

2 tsk. Tabasco.

4 cl. whiskey (valgfrit – men giver en god, brændt smag).

Sådan tilbereder du denne pulled pork opskrift

Når du laver vores pulled pork opskrift skal svinekødet skal først marinere i ca. 10-16 timer, inden du kan stege det! Selve tilberedningen er en meget langsommelig proces – først marineringen og dernæst langtidsstegning. Dette er en nem pulled pork opskrift at lave – men den tager altså tid!

Alle marinadens ingredienser blendes grundigt sammen. Put nakkefileten i en stor frysepose og hæld marinaden oveni. Luk posen til, men fordel marinaden rundt på kødet med fingrene udenpå posen. Dit marinerede kød lægges i køleskabet i 10-16 timer. Det er altid en fordel at marinere længst muligt, men det skal selvfølgelig passe med din tidsplan for stegningen, der også er meget tidskrævende.

Forvarm ovnen til 120 grader. Læg det marinerede kød i en bradepande og tilsæt vand, til det når halvt op af bradepandens side. Kødet må aldrig stege tørt, men ligge og snaske i væden i bradepanden – det kan derfor være nødvendigt at tilsætte vand undervejs.

Overskydende marinade og kraft skimmes fra, så du kan bruge den senere. Du vil nu kunne se, at denne pulled pork opskrift er ganske let og ligetil at lave. Egentlig er der ingen ben i at lave marinaden, smide det over kødet og stege kødet efterfølgende i vores pulled pork opskrift. Det rigtig krævende ved denne pulled pork opskrift, er at du skal have tid nok – har du ikke det, er denne pulled pork opskrift nok ikke et fornuftigt valg.

Pulled-pork-opskrift1Den samlede stegetid ved denne pulled pork opskrift er 7 timer – først 3½ time på den ene side, dernæst 3½ time på den anden side. Det er et godt råd at bruge stegetermometer ved denne pulled pork opskrift. Temperaturen i kødets centrum skal være mindst 95 g grader. Ellers kan du teste, om din pulled pork opskrift er færdig, ved at stikke en gaffel i kødet og ”pull’e” og se om kødet trækkes fra og trevler, som det skal.

Når din pulled pork opskrift er stegt færdig, bør du ligge kødet over i et stort fad, trække det fra hinanden med to gafler og så hælde noget af marinaden fra ovnen over kødet på ny. Her skal du være forsigtig, for den marinade er helvedes stærk, så brug fornuft og være realistisk i forhold til din styrke-tolerance.

Server vores pulled pork opskrift med et godt hjemmebagt brød i skiver, coleslaw og skiver af rødløg og syltede agurker. Vigtigst er alt er rigeligt med kolde øl. Retten er stærk og ondskabsfuld, så kolde øl læsker og smører halsen glimrende.

Kommentarer eller spørgsmål til vores pulled pork opskrift? Skriv endelig nedenfor!

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2