menu

Pulled pork i ovn

Pulled pork i ovn er gjort berømt herhjemme af de dygtige Price-brødre, men vi synes selv, vores opskrift på pulled pork i ovn er ligeså god eller bedre. Resultatet af vores pulled pork i ovn, er i hvert fald en klassiker på middagsborde landet over og selvom man laver en stor portion, er der sjældent levninger.

Pulled pork i ovn til 8 personer:

Pulled Pork i Ovn

  • 2 kg nakkefilet
  • Marinade:
  • 4 spsk.  ahornsirup4 dl tomatketchup
  • 4 spsk. HP sauce
  • 4 spsk. Engelsk sauce
  • 4 spsk. Dijonsennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 tsk. paprika
  • 4 tsk. cayennepeber
  • 8 fed hvidløg
  • 1 ( – 2) rød chili (start med den ene, – smag på marinaden og vurdér, om du skal bruge mere!)
  • 1½ tsk fuld tabasco sovs.

Sådan laves pulled pork i ovn

Kødet skal marinere i ca. 10 – 15 timer, inden det steges! Dette er en længere proces både ift. marinering og stegning!

Blend alle ingredienser til marinaden. Læg nakkefileten i en stor frysepose og hæld marinaden oveni. Luk posen og drej den lidt rundt, indtil marinaden er vel fordelt på kødet. Lægges nu i køleskabet i 10 – 15 timer, efter hvad der passer ift. , hvornår du skal i gang med at stege nakkefileten.

Forvarm ovnen til 120 grader. Læg nakkefileten med marinaden i en bradepande og hæld vand ved, til det når halvt op ad bradepandens side. Nakkefileten må på intet tidspunkt stege tør, men hele tiden have væde i bradepanden, så det kan være nødvendigt at tilsætte mere vand undervejs.

Når nakkefileten begynder at afgive fedt og kraft, kan noget af det hældes fra i en gryde (til senere sovs).  Skummes løbende for fedt.

Efter ca. 3 timer vendes nakkefileten og steger yderligere ca. 4 timer. Det er en fordel at bruge stegetermometer, da du kan justere ovnens grader op og ned, på beregning af, hvornår stegen skal være færdig. Den færdige temperatur i kødets centrum skal være min. 95 g grader. Uden stegetermometer kan man prøve at stikke en gaffel ned i kødet og trække i det. Det skal let kunne give efter. Bliver stegen lidt for mørk, kan du lægge noget stanniol over. Er du usikker på, om den har fået nok, så giv det lidt længere tid i ovnen.

Hæld stegeskyen fra og over i den gryde, du undervejs  har samlet stegesky i, skum den for fedt og kog den lidt ind.

Pulled Pork i ovn toLæg nakkefileten over på et stort fad, løsn det med 2 gafler og dryp lidt af den stærke skysovs over.  Den er nu klar til at blive sat på bordet.

Servér din pulled pork i ovn et godt hjemmebagt brød i skiver, coleslaw og skiver af rødløg og syltede agurker. Prikken over i` et er den stærke skysovs, som gæsterne selv kan tage mere af.

Pulled pork i ovn – snasket og lækkert

Vi synes, at pulled pork i ovn er en enormt lækker ret. Det er en korrekt observation at pulled pork i ovn ikke er en forret som sådan, men det er faktisk lækkert at starte et måltid op med, så det kan godt forsvares, at opskriften på pulled pork i ovn kan findes her på forret-forretter.dk – eller også er det bare fordi, pulled pork i ovn smager suverænt, og vi her på hjemmesiden er ret glade for mad. I hvert fald vil vi gerne ønske dig held og lykke med selv at lave pulled pork i ovn og har du spørgsmål til vores opskrift på pulled pork i ovn, er du meget velkommen til at skrive til os nedenfor.

Tak og velbekomme.

, , , , ,

2 Responses to Pulled pork i ovn

  1. Peter 19. februar 2013 at 12:22 #

    Hej Arne

    Tak for din kommentar. Der er vidst smuttet noget i Jeppes redigering (måske et Freudian slip ;)). Opskriften er rettet nu – og Pulled Pork blev med et slag langt mere børnevenligt.

  2. Sanni fogh 12. marts 2013 at 21:40 #

    Hej Arne
    Vi er ved at lave denne pulled pork og fik afvise jo længere tid i ovnen jo bedre ved meget lav temp. Men vi bliver meget itvivl med hvad kerne temp skal være.. Den vejer 2,9 kg og nakkefilet. Den ligger i væde på 65 grader og har gjort det siden kl 17 og nu er kl 2140. Planen er i morgen tidlig at sætte temp op. Vi vil gerne have den så mør som muligt.
    Håber du kan hjælpe
    Mvh
    Sanni Fogh
    Randers

Skriv et svar

UA-42442149-2