menu

Pirogger opskrift

Pirogger opskriftPirogger opskrift på selve dejen, som anvendes til alle vores fire pirogger opskrifter. Dejen er særdeles velegnet til pirogger, så husk at notere den ned eller have begge vinduer åbne, når du laver vores en pirogger opskrift.

I øjeblikket har vi som sagt fire lækre pirogger. Pirogger med rejer, Pirogger med skinke, pirogger med oksekød og pirogger med kylling. Se de direkte links til disse lige her (eller click på tagget “pirogger opskrift” nederst på siden). Den pirogger opskrift, du ser på billedet er den, som hedder pirogger med kylling.

Dej til pirogger opskrift

Denne dej rækker til 8 eller 12 mindre pirogger:

3 dl vand

25 g gær

1 tsk salt

1 spsk olie

Ca. 500 g mel

1 æg til pensling

Sådan laver du vores dej til pirogger opskrift

Lun vandet til 37 grader og udrør gæren heri. Tilsæt først salt og olie og dernæst det meste af melet. Hold noget af melet tilbage, – det kan være forskelligt, hvor meget mel, dejen kan tage. Hæld dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Tilsæt mel, indtil dejen kan slippe bordet og fingrene.  Lægges tilbage i skålen og sættes til hævning under et rent viskestykke et lunt sted ca. 1 time.

Hæld dejen ud på bordet og del den i 8 eller 12 ”boller”, som hver udrulles til en cirkel. Nu er de klar til ”fyldet”, som lægges på den ene halvdel. Den anden halvdel lægges over og kanten trykkes godt sammen med en gaffel, så piroggen får den karakteristiske form som en halvmåne med en rillet kant. Der må ikke lægges mere fyld på, end piroggen nemt kan ”nå sammen”.

Flyttes over på en bageplade med bagepapir og pensles med æg.

Sættes i en forvarmet ovn og bager ca. 20 min. ved 220 grader, – men hold øje! Det er nemt at lave dejen, og så er der kun tilbage at bestemme sig for, hvilken pirogger opskrift, du vil bruge.

Har du spørgsmål til vores dej til pirogger opskrift eller en af vores 4 opskrifter på pirogger, er du meget velkommen til at skrive til os i kommentarfeltet nedenfor.

 

 

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pirogger med oksekød • Forret Forretter - 19. oktober 2012

    […] Her finder du dejen, som du skal bruge til pirogger med oksekød: http://forret-forretter.dk/pirogger-opskrift/ […]

  2. Pirogger med skinke - 22. oktober 2012

    […] Dejen du skal bruge til lave pirogger med skinke, finder du lige her: http://forret-forretter.dk/pirogger-opskrift/ […]

  3. Pirogger med Kylling - 24. oktober 2012

    […] Her er dejen, du skal bruge, når du laver pirogger med kylling: http://forret-forretter.dk/pirogger-opskrift/ […]

  4. Pirogger med rejer - 26. oktober 2012

    […] Du skal bruge denne dej til at lave pirogger med rejer: http://forret-forretter.dk/pirogger-opskrift/ […]

Skriv et svar

UA-42442149-2