menu

Pirogger med skinke

Pirogger med skinke og ostPirogger med skinke og ost som alle kan lide og vil sætte pris på. Disse lune pirogger med skinke er særdeles velegnede som forret til et koldt glas hvidvin og frisk salat. De er også et hit på madpakken og kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet. Både børn og voksne elsker varme pirogger med skinke – de har sprødt og saftigt brød, velsmagende og lækkert fyld og så er de forholdsvis lette og uproblematiske at lave. Hvis du vil lave pirogger med skinke, synes vi, du bør overveje at lave en dobbelt-portion, så du har til de kommende dage og til madpakken.

Dejen du skal bruge til lave pirogger med skinke, finder du lige her: http://forret-forretter.dk/pirogger-opskrift/

Vores opskrift på pirogger med skinke

Fyldet rækker til 8 eller 12 mindre pirogger:

250g skinkestrimler

100 g revet, mild ost

4 tomater

8 store spsk. græsk yoghurt 10 %

2 tsk. dijonsennep

Frisk dild

Sådan laver du pirogger med skinke

Fyldet lægges altid på den ene halvdel af pirogcirklen.

Skinkestrimlerne fordeles på de 8 eller 12 udrullede pirog – cirkler.

Den græske yoghurt røres med dijonsennep og lægges ovenpå skinken. Dernæst den revne ost med et drys af fintklippet dild. Tomaterne skylles og skæres i skiver (kassér ende skiverne), og et par tomatskiver lægges på toppen i hver.

Fold nu den anden halvdel over og tryk godt sammen med en gaffel, så piroggen får den karakteristiske halvmåneform og kant.  Der må ikke være mere fyld, end piroggen nemt kan ”nå sammen”.

Lægges på en bageplade, pensles med æg og bager ca. 20 minutter ved 220 grader, – men hold øje!

Efter lidt afkøling er piroggen klar til at blive serveret. Lægges på en tallerken med salatblade eller andet grønt.

Disse pirogger med skinke går fortrinligt til et koldt glas chardonnay eller evt. en kold frascati, hvis man er mere til det italienske. Vi anbefaler også, at man eksperimenterer lidt med fyldet, når man har prøvet opskriften af en gang eller to. Måske ville du foretrække pirogger med skinke og ost – bare uden osten, eller med peberfrugtsstykker, oliven eller dine yndlings krydderurter eller krydderier. Bare slå dig løs – pirogger med skinke kan laves på tusindevis af forskellige måder – det handler bare om at finde sin personlige favorit!

Hvis du har spørgsmål til vores opskrift på pirogger med skinke, er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet nedenfor.

, , , , ,

2 Responses to Pirogger med skinke

  1. Anette 19. oktober 2013 at 18:59 #

    Jeg vil gerne lave forskellige små pirogger til en buffet. Kan man fryse dem, tø dem op og varme dem inden servering??

    • Jeppe 20. oktober 2013 at 10:27 #

      Hej Anette,

      Piroggerne kan sagtens genopvarmes efter nedfrysning og optøning.

      Jeg håber opskrifterne lever op til dine forventninger.
      -Jeppe

Skriv et svar

UA-42442149-2