menu

Pirogger med oksekød

Pirogger med oksekødHer er vores lækre pirogger med oksekød. De er særdeles velsmagende, fungerer glimrende som forret og er også gode på madpakken til eller til en let frokost derhjemme på terrassen. Pirogger med oksekød kan nydes af alle, og både børn og voksne sætter pris på dampende varme pirogger med oksekød, der lige er kommet ud af ovnen. Når du har brugt vores opskrift på pirogger med oksekød nogle gange, kan du vælge at tilsætte dit eget valg af kryderier og evt. andre ingredienser. Ost og bacon er f.eks. en oplagt variationside,  men du kan lave pirogger med oksekød på tusindvis af forskellige måder. Her kommer vores bud.

Her finder du dejen, som du skal bruge til pirogger med oksekød: http://forret-forretter.dk/pirogger-opskrift/

Vores opskrift på pirogger med oksekød

Fyldet rækker til 8 eller 12 mindre pirogger:

400 g mager oksefars

100 g løg

2 fed hvidløg

1 – 2 spsk. olivenolie

4 – 6 forårsløg, alt efter størrelsen

1 dåse tomatpasta (svarende til 140 g)

1 nip sukker

1 ½ tsk. salt

½ tsk. peber

2 – 2 ¼ dl vand

Blade af frisk basilikum

Ca. 24 sorte oliven

Sådan tilbereder du pirogger med oksekød

Løget hakkes og klares i olivenolie. Derefter tilsættes oksefarsen som svitses, indtil det ”gryner” og deler sig. Tilsæt finthakket hvidløg, tomatpasta og vand samt krydderierne. Rør godt rundt i blandingen og lad den simre i ca. 1/2 time. Oksefarsen skal være helt gennemstegt. Rør i den engang imellem, og sørg for at den ikke går af kog. Rengør forårsløgene, skær dem i små ringe og lad dem koge med de sidste 5 minutter. Smag retten til og tilsæt evt. mere salt og peber.

Lad retten køle af, den må kun være lun, når den skal lægges på pirogdejen.

Fyldet lægges altid på den ene halvdel af pirogcirklen.

Fordel nu oksekødsblandingen på de 8 eller 12 udrullede pirog – cirkler.

Læg 2 – 3 sorte oliven ovenpå fyldet sammen med nogle friske basilikumblade. Fold nu den anden halvdel over og tryk godt sammen med en gaffel, så piroggen får den karakteristiske halvmåneform og kant.  Der må ikke være mere fyld, end piroggen nemt kan ”nå sammen”.

Lægges på en bageplade, pensles med æg og bager ca. 20 minutter ved 220 grader, men vær lidt forsigtig, for pludselig går det altså stærkt. Inden længe har du en lækker omgang pirogger med oksekød til dine gæster eller hele familien. Som nævnt tidligere kan overskydende pirogger med oksekød gøre sig strålende i børnenes eller kærestens madpakke.

Efter lidt afkøling er piroggen klar til at blive serveret. Lægges på en tallerken med salatblade eller andet grønt.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores pirogger med oksekød, skal du endelig skrive i kommentarfeltet.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2