menu

Ørredsalat

Ørredsalat er lækkert, sundt og billigt at lave

ØrredsalatØrredsalat er en forret med utallige forret. Først og fremmest er den suverænt velsmagende og smuk at se på. Dernæst er ørredsalat også utrolig nem og hurtig at lave. Ørredsalat er også fantastisk billig, blandt andet fordi man bare bruger røget ørred, som billigt kan købes i de fleste danske supermarkeder. Sidst men ikke mindst er ørredsalat en kalorielet og sund forret at servere. Den kan sagtens indgå som led i en slankekur, men smager godt og lækkert uanset hvilket formål, den er tilberedt til. Ørredsalat er med andre ord lækkert, sundt, billigt og let at lave. Se her, hvordan du tilbereder vores lækre ørredsalat.

Ørredsalat til 4 personer:

300 g varmrøgede ørredfileter (de vakuumpakkede fra supermarkedet går fint an)

1 bakke spæde salatblade

16 sherry tomater

30 g pinjekerner

Grøn pesto

Evt. basilikumblade

Sådan tilbereder du ørredsalat

Salatbladene skylles forsigtigt og tørrer på et rent visketykke.

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.

Salatbladene fordeles på tallerknerne. Ørredfileterne ”plukkes” i mindre stykker, og fordeles ovenpå.

Sherrytomaterne halveres og lægges på. Alt dette kan gøres et par timer før gæsterne kommer, – læg film over hver tallerken og sæt dem i køleskabet.

Ved anretningen fordeles et par teskefulde pesto over. Pinjekerner drysses ud over. Der kan pyntes med nogle basilikumblade. Sæt en skål pesto på bordet, så kan gæsterne selv tage mere. Nu er din ørredsalat faktisk færdig.

Da denne ret er så nem, skulle du måske overveje at bage flutes selv? Det er også ret nemt, og billigt! Og så smager det rigtig godt til ørredsalat, at der er friskbagte flutes til. Hvis du følger denne opskrift på 3 gode flutes til din ørredsalat, er der også til fryseren:

½ pakke gær (25 g)

3 dl lunken vand

1 tsk. salt

1 spsk. olie

Ca. 500 g mel

Gæren opløses i den lunkne vand, der tilsættes salt og olie, og dernæst røres og æltes melet i. Tag lidt ad gangen, du skal måske ikke bruge det hele. Når dejen bliver tung, hældes den ud på et meldrysset bord, og du ælter videre. Brug mel indtil dejen slipper bordet og fingrene. Dejen lægges tilbage i skålen, som dækkes med et rent viskestykke og stilles lunt til hævning i ca. 1 time.

Dejen hældes nu ud på bordet og æltes igennem. Deles i 3 lige store dele, som hver trilles til en pølse, der skal have den samme længde som bagepladens længste led. Sno pølserne et par gange og læg dem på bagepladen, der er beklædt med bagepapir. Efterhæver nu lunt ca. ½ time under et viskestykke.

Hver flutes ridses på tværs med en skarp kniv og pensles med vand. (For at få dem ekstra sprøde kan du midtvejs i bagningen pensle endnu engang med vand).

Bager midt i ovnen ved 220 g over/under varme ca. 20 min., men hold øje! Brødene er bagt, når de er lysebrune under bunden og lyder hult, når du banker på dem.

Hvis du synes det er besværligt at bage samme dag, du skal have gæster, kan du bage dem på et tidligere tidspunkt og lægge dem i fryseren. Så er du virkelig på forkant! Brødene skal da blot lunes i ovnen, til de er dejligt sprøde! Nu er de klar til supplere din ørredsalat. Server ørredsalat og flutes med smør til et glas koldt hvidvin. Mums!

Hvad synes du om vores opskrift på ørredsalat? Vi tænker selv, at vores ørredsalat har så mange fordele, at den må og skal blive en stor succes. Derfor er vi også meget spændte på, hvordan vores brugerflade modtager vores nye opskrift på ørredsalat. Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores opskrift på ørredsalat.

, , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2