menu

Omelet med spinat

Omelet med spinat er en glimrende vegetarisk forret. Omelet kan godt være lidt tungt, men anrettes det fornuftigt, er det en god Omelet med spinatmåde at starte et måltid. Den sjove farve er også ualmindelig og kan måske give en god festlig start på din gæstemiddag. Denne opskrift på omelet med spinat er lækker, let at lave og også rigtig billig at købe ind til. En anden fordel ved denne opskrift er, at den er vegetarisk, og dermed mulig at servere, hvis du får vegetar-gæster på besøg. Da mange foretter typisk indeholder fisk eller kød, er der rigtig få velvalgte vegetarforretter at vælge mellem, men her er altså én, vi synes er rigtig god. Omelet med spinat kan også fungere som et aftensmåltid i sig selv, hvis du forøger portionsstørrelsen – her er det den klare fordel, at den er meget sund og kan indgå i diverse slankekure og kostplaner. Æg er rigt på protein, hvilket sætter forbrændingen op og hjælper med at opbygge muskelmasse. Spinat er en af verdens mest sunde grøntsager, som udover at være kræfthæmmende også sætter forbrændingen op og er rig på vitaminer. Hasselnødderne er fulde af sunde fedtsyrer og kalk. Du kan derfor spise omelet med spinat med god samvittighed både som forret og hovedret.

Opskrift på omelet med spinat til 4 personer:

250 g grofthakket spinat

100 g finthakket løg

5 æg

2 tskf. salt

Et drys peber

1 knivsp. revet muscatnød (kan udelades)

4 spsk. mel

Tilbehør:

2 dl creme fraiche 9 %

75 g hasselnødder

Spæde salatblade

Sådan laver du omelet med spinat

Start med at riste haselnødderne på en hed, tør pande til de er mørke men ikke brændte. Læg dem i et viskestykke og gnid skallen af.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen. Bland spinat og løg i, og derefter salt, peber og muscatnød. Til sidst piskes melet i.

Smelt lidt smør på panden og hæld ægge – spinatmassen på. Bager ved svag varme 20 – 25 minutter på den ene side, vendes og bager ca. 10 min. på den anden side.

Hak haselnødderne groft, og læg dem oven på æggekagen. Serveres med en grøn salat og creme fraiche.

 

Vi hører gerne kommentarer om vores omelet med spinat. Vi vil gerne høre din mening, uanset hvem du er, og hvor du bor, men særligt spændende kunne det være, hvis vi kunne få nogle tilkendegivelser fra vegetarer, der selv har lavet eller fået vores omelet med spinat serveret.

 

 

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2