menu

Omelet med champignon

Omelet med champignon er både god som forret, frokost og til en god middag. Opskriften nedenfor er begregnet til forret – hvis du påtænker at lave opskriften som en hovedret, bør du fordoble de nedenstående mængder. Vores omelet med champignon er en lækker, vegeratisk forret, som er hurtig, billig og relativt fedtfattig. Hemmeligheden der løfter denne opskrift over andre opskrifter på omelet med champignon er parmesanosten, som lige giver det ekstra pift. Vi håber, du vil give vores omelet med champignon en chance – den er rigtig god.

omelet med champignon

Omelet med champignon til 4 personer:

  • 4 – 6 æg
  • 8 – 12 spsk. vand (eller fløde)
  • ½ tsk. fint salt
  • Lidt peber
  • 250 g champignons
  • ½ fint hakket rødløg
  • 60 g fint revet parmesanost
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning
  • 2 rugbrødsskiver
  • Brøndkarse
  • Spæde salatblade

 

Sådan laver du omelet med champignon

Rengør dine champignons, skær dem i skiver eller kvarte, alt efter størrelsen. Rist dem i smør og olie på en hed pande, så der ikke trækker væde ud. Lad dem køle lidt. Rødløget hakkes fint og klares i smør. Lad dem efterfølgende køle lidt af.

Rør æg, vand, salt og peber sammen. (Har dine champignons alligevel afgivet noget væde, må du reducere vandet i forhold dertil, ellers bliver massen for våd). Rør 2/3 af champignons i æggeblandingen sammen med det klarede løg. Smelt smør på en lille pande og hæld æggeblandingen på. Omeletten skal stege ved god varme. I starten flyttes lidt rundt på æggemassen med en spatel. Når bunden er fast og oversiden ved at stivne vendes omeletten over på et fad. Læg lidt ekstra smør på panden, og lad omeletten glide tilbage på panden, så omeletten bliver stegt på begge sider. Drys parmesanost over.

Rugbrødsskiverne deles i trekanter, og mens omeletten steger færdig, ristes de på begge sider i smør på en anden pande.

Når omeletten er færdig, tages panden af varmen, og omeletten deles i 4 stykker og anrettes på tallerken med de resterende champignons, salatblade, brøndkarse og ristet rugbrød.

 

Du er velkommen til at kommentere denne side med spørgmål, ris og ros samt variationsidéer. Tak for dit besøg.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2