menu

Mexicansk forret

Mexicansk forret med tortillas og tre slags fyld

Mexikansk-forretVi kalder denne opskrift for mexicansk forret, da den indeholder tortillas der er smurte og rullede omkring forskelligt fyld, og som efter et par timers ventetid i køleskabet, kan skæres i skiver. Saml vennerne omkring velkomstdrikken, f.eks. et glas kold, tør hvidvin, eller et godt glas øl, og disse ”hapsere”, som fungerer udmærket som en festlig mexicansk forret, der er let at lave.

Mexicansk forret til 6 personer:

3 store tortillas i alt27

1.tortilla til mexicansk forret:

Smøres med 35 – 40 g flødeost naturel. Drys 2 spsk. fint revet peberrod ud over. Fordel 100 g laks i skiver over, og til sidst ca. 20 g rucola, uden grove stilke.

Tortillaen rulles fast sammen, og filmes. Hviler et par timer på køl, så den når at sætte sig.

2. tortilla til mexicansk forret:

Smøres med 35 – 40 g flødeost naturel. Læg tynde skiver italiensk skinke over (70 g, som svarer til en pakke). De skiver, der er til overs, når bunden er dækket, lægges i en ”bane” midt på fladen. På denne bane, dryppes eller smøres nu 2 spsk. grøn pesto og evt. 3 spsk. fint revet parmesanost, og til sidst ca. 20 g rucola uden grove stilke over hele bunden.

Vær opmærksom på, at tortillaen skal rulles på langs af banen med ekstra fyld, for at alle skiver får samme mængde.  Rullen filmes som ovenfor.

3. tortilla til mexicansk forret:

1 ds. tun i vand (140 g drænet tun) presses helt fri for væde, moses med en gaffel og røres med 50 g flødeost naturel. Smør denne blanding på en tortilla. Ca. 70 g grønne oliven med paprika drænes godt, hakkes fint og lægges på. Igen sluttes af med ca 20 g rucola uden grove stilke. (De grønne oliven kan erstattes af ½ fint hakket rødløg).

Tortillaen rulles og filmes som ovenfor.

Efter et par timer i køleskabet, tages rullerne ud. Filmen tages af. Sørg for at åbningen er langs siden af rullen. Så har du et godt greb om den, og kan holde den sammen, så den ikke åbner sig, når du skærer. Kassér enderne, og skær hver rulle i 10 skiver. Stik en pindemads – pind eller tandstik i, så der er samling på rullen.

Sæt skiverne på et fad, – med det dekorative fyld, man får et kig til, ligner det nu små kunstværker.

Find selv på andre variationer, – kun fantasien og dine smagsløg sætter grænser, men vær opmærksom på, at rullernes værste fjende er for våde ingredienser. Vil du gerne gøre opskriften til en mere autentisk mexicansk forret, kan du eksperimentere med frisk koriander, limesaft og chili. Velbekomme, du har nu en lækker mexicansk forret.

På forret-forretter.dk vil vi gerne høre dine erfaringer med vores opskrift på mexicansk forret. Kan du lide opskriften på mexicansk forret, kunne dine gæster lide mexicansk forret? Vi vil gerne vide det. Brug kommentarfeltet nedenfor!

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2