menu

Melon med parmaskinke

Melon med parmaskinke er en moderne forret

Melon-med-parmaskinkeDenne forret, melon med parmaskinke var for 00’erne, hvad rejecocktail var for 80’erne. Vi har altså at gøre med en  forret, som har været trendy i lang tid, men som stadig bliver serveret på restauranter verden over. Ingen bliver skuffede over at få melon med parmaskinke serveret, tværtimod, men det er en forret, du kan tilberede på få minutter og som ikke kræver speciel teknik eller talent for madlavning. Melon med parmaskinke er en vildt simpel forret, men med en meget stor og god smag. Man holder det simpelt for at fremhæve kvaliteten ved de få ingredienser, hvilket også medfører, at du ikke bør sparer på ingredienserne, når du laver denne forret En sublim parmaskinke eller evt. en højkvalitets serrano, gør virkelig en fornem profil i en forret som denne. Jo bedre skinke, jo bedre smag.

Melon med parmaskinke til 4 personer:

  • 1 lille melon, galia eller honningmelon
  • 8 skiver parmaskinke
  • 1 bundt rucola
  • 10 – 12 sherrytomater
  • 1 håndfuld ristede pinjekerner
  • Basilikumblade
  • Parmesanost, revet

Dressing:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. lys balsamico eddike
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

Sådan tilbereder du melon med parmaskinke

Det er meget let at lave, god fornøjelse.

  1. Melonen deles i 2 halve og udkernes. Skær dernæst hver halvdel i 4 både, og skær skallen af.
  2. Om hver melonbåd vikles en skive parmaskine.
  3. Fordel rucolablade på hver tallerken (eller et fad), læg 2 melonbåde og halve sherrytomater på.
  4. Rør dressingen sammen og dryp udover melon med parmaskinke.
  5. Fordel  basilikumblade, parmesanost og pinjekerner over. Nu er din forret klar til servering!

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvad du synes om vores version af melon med parmaskinke.

TIP! Melon med parmaskinke er også en meget børnevenlig forret. Undlad dressing og ruccola, basilikum og ost. Anret i stedet retten på en tallerken med 3 små skåle ved siden af. Børn kan bedst lige at de forskellige madvarer er adskilt, så i skålene anretter du pinjekerner, cherrytomater og agurkestave. Det er en sikker vinder som børnevenlig forret! Jeg bruger næsten altid skåle når jeg anretter til børn, det får maden til at se meget indbydende ud.

, , , , ,

3 Responses to Melon med parmaskinke

  1. jeppe 17. september 2012 at 13:55 #

    Dejligt at vores opskrift på melon med parmaskinke forret, bliver læst og kommenteret rundt om i landet.

Trackbacks/Pingbacks

  1. forretter uden fisk • - 20. august 2012

    […] En rigtig klassiker og samtidig en af vores mest læste forretter uden fisk: http://forret-forretter.dk/melon-med-parmaskinke-en-dejlig-forret/ […]

  2. Opskriften på en god forrret « Dansk Design - 17. september 2012

    […] Børnene er helt tossede med melon, og det blev googlet. Det vidste sig, at jeg så også skulle bruge noget parmaskinke jf denne forret opskrift. […]

Skriv et svar

UA-42442149-2