menu

Maskeret blomkål med rejer

Maskeret blomkål med rejer

Maskeret blomkål med rejerMaskeret blomkål med rejer og et iskoldt glas hvidvin passer fortrinligt sammen. For maskeret blomkål med rejer er en rigtig sommerret som giver associationer til dejlige ,lyse sommeraftener i haven, fra før verden gik af lave, og der altid skulle grilles! Fra dengang, hvor sommerhuset var så lille, at det nærmest var som et kolonihavehus og selv om køkkenet kun havde 2 gasblus, blev der alligevel fremtryllet lækre retter med de forhåndenværende midler. Maskeret blomkål med rejer er en kold og delikat forret, som har mange fordele. Dels er maskeret blomkål med rejer en lækker, forfriskende forret, men den er også både billig og let at lave. Sidst men ikke mindst er maskeret blomkål med rejer ganske sund, fordi man modsat de fleste andre forretter, faktisk får spist en hel del grøntsager og protein fra rejer og æg. . Husk at maskeret blomkål egner sig også godt til en forretsbuffet, ikke mindst pga. den festlige anretning. Se her hvordan du laver maskeret blomkål med rejer

Maskeret blomkål med rejer til 4 personer:

1 (lille) blomkål

500 g rejer

3 – 4 hårdkogte æg

4 tomater

4 – 5 dl let cremefraiche

2 spsk. mayonnaise

2 citroner

1 salathoved

Dild

Salt og peber

Sådan laver du maskeret blomkål med rejer

Fjern blade og lidt af den nederste del af blomkålens stok. Læg den i saltvand 20 – 30 minutter så eventuelle smådyr kravler ud. Skyl blomkålen godt, skær et kors i bunden af stokken, og kog den i letsaltet vand tilsat lidt citronsaft, indtil den er mør i ca. 15 minutter, måske lidt mere. Men pas endelig på, at den ikke koger for længe, blomkålen skal stadig være fast! Tag blomkålen op med en hulske og læg den i en sigte. Blomkålen skal være helt afkølet til denne ret.

Rejerne skylles i en sigte og drypper godt af.

Salatbladene skylles nænsomt, drypper af og tørrer på et rent viskestykke.

Cremefraichen røres med mayonnaise, lidt citronsaft og smages til med salt og peber.

Æggene pilles og halveres (eller skæres i kvarte), tomaterne og citronerne skylles og skæres i både. Fordel salatbladene på et stort, rundt fad. Læg blomkålen midt på, og smør lidt af dressingen på toppen, det må gerne løbe lidt ned af siden, men må ikke dryppe ned på salatbladene. Læg nogle rejer på toppen, lige så mange, der vil blive liggende, og de resterende lægges i en ring rundt om blomkålen. Det er vigtigt at maskeret blomkål med rejer taget sig godt ud – derfor skal du gøre dig umage med selve anretningen af maskeret blomkål med rejer. Man spiser med øjnene, og særligt forretter skal tage sig elegante og udsøgte ud.

Så fordeles de halve æg, tomatbådene og citronbådene uden om, og der pyntes med dildkviste.

Dressingen hældes i en skål, så gæsterne selv kan tage.

Server maskeret blomkål med rejer sammen med et godt stykke brød og smør.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2