menu

Lammefrikadeller opskrift som smager helt utroligt

Lammefrikadeller opskrift som altid resulterer i fantastisk lækre frikadeller. Mange synes, lam smager af uld og holder sig derfor for det, men det afgørende er faktisk, at man ser på fedtprocenten. Det er i fedtet, den lidt “uldne” smag sidder, så hvis man bruger meget mager lammefars, undgår man altså også den lidt uheldige bismag. Denne lammefrikadeller opskrift er lavet på en sådan måde, at du frit kan vælge, om du vil køre half and half med skinkefars og lammefars, eller om du vil bruge 100% lammefars. Lammefrikadellerne smager rigtig godt, og er et godt alternativ til muslimer, der som bekendt ikke spiser

lammefrikadeller opskriftLammefrikadeller opskrift til 4 personer:

Hvis man har lyst til at gå “all-in” på det græske islæt, man ofte finder ved små lammefrikadeller, kan man lave en lille blanding af hakkede, solmodne tomater, knust fetaost og frisk rosmarin, såvel hakkede hvidløg. Blandingen kunne stå i stedet for løg, så der ikke bliver for lidt kød i den rørte fars.

Ingrediensliste til denne lammefrikadeller opskrift.

  • 500 g blandet, hakket lamme – og svinekød (50 % lam og 50 % svin ELLER 100% lam, hvis man ønsker det)
  • 2 1/2 tsk. fint salt
  • 2 løg (ca. 250 g)
  • 2æg
  • 1 1/2 tsk. stødt peber
  • 2 – 2 1/2 spsk. mel
  • Smør og olie til stegning
  • Valgfrit: 2 tsk. rosmarin.

 

Sådan laver du lammefrikadellerne

Fordel saltet i det hakkede kød, og få begge slags fars rørt godt sammen. Lad det hvile i ca. 10 min. Imens pilles løgene og rives fint på rivejernet, eller de kan skæres i grove stykker og blendes til de t er en glat, ensartet masse. Bland nu alle ingredienser i og rør godt. Brug evt. elpiskeren. Sæt farsen tildækket i køleskabet, og lad den hvile der ca. 1 time, men rør i den nogle gange undervejs. Hviletiden er vigtig for at frikadellerne får den gode smag. I denne opskrift tilsætter vi ingen ekstra væde, da vi synes, løgene giver farsen den lethed, den skal have. Hvis du synes farsen er for fast kan du tilsætte lidt mælk, og omvendt, hvis du synes den er for lind, kan du lidt mere mel.

Nu er farsen klar til at blive formet med en ske og stegt på panden i en blanding af smør og olie. Steg ved ikke for høj varme og vend frikadellerne flere gange, så de ikke bliver for mørke, inden de er gennemstegt

Der bliver ca. 25 små frikadeller af denne portion.

 

 

,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2