menu

Lakseforret – laksekræmmerhuse

En lakseforret som virkelig tager sig flot ud

Denne lakseforret ser meget smuk og betagende ud, smager fortrinligt og går fantastisk til et glas koldt hvidvin. Det eneste minus ved denne lakseforret er, at det kræver en lille smule, ikke meget, fingersnilde at forme kræmmerhusene. Er du nogenlunde køkkenvant, er det ingen uoverkommelig opgave – du vil måske endda tænke, det er let, men er det første gang, du laver mad, er der mangt en forret, du nemmere kan få succes med. Disse laksekræmmerhuse er dog meget smukke, og er en perfekt lakseforret til en romantisk middag for to.

Lakseforret til 4 personer:

4 store skiver røget laks
50 g neutral flødeost

1 hovedsalat

3 – 400 g rejer (frosne rejer tøs op i køleskab)

2 avocadoer

4 sherry – eller cocktailtomater

1 citron

Citronsaft af ½ citron

1 dl cremefraiche, 9 %

Sådan tilbereder du denne lakseforret

Rejerne hældes i en sigte og skylles, hvorefter vandet drypper af. De må ikke være ”våde”, når de skal anrettes.

Lakseskiverne lægges på hver sin tallerken, og smøres med ost. Herpå lægges rejerne, og lakseskiven foldes omkring. Laksekræmmerhuset bliver som et overflødighedshorn, hvor rejerne vælter ud. Avocadoen halveres, udstenes, skrælles og skæres i skiver. Nu er de klar til at indgå i din lakseforret, men de skal dryppes med citronsaft straks, så de ikke bliver mørke.

De skyllede og tørre salatblade lægges lidt ind under kræmmerhuset i den ene side. I den anden side lægges avocadoskiverne. Citronen skæres i skiver og sættes på. Pynt med en skefuld cremefraiche, halve tomater og en dildkvist. Nu er din lakseforret faktisk færdig!

Serveres med et stykke lunt flutes.

Skriv venligst i kommentarfeltet, hvad du synes om denne lakseforret. På forret-forretter.dk tager vi din mening meget alvorligt.

 

 

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stenaldermad opskrifter - 17. december 2012

    […] opskrifter er vores ret populære forret, Laksekræmmerhuse. Se den lækre lakseforret her – laksekræmmerhuse. I stenalderen konserverede man gennem både rygning og saltning. Særligt fisk var godt at […]

Skriv et svar

UA-42442149-2