menu

Krabbeklør

Krabbeklør som forret

forret krabbeklør med citron og dildKrabbeklør har det hele, og derfor er det også en forret, som vi på forret-forretter.dk vægter meget højt. Kriterierne for en fantastisk forret, er i vores øjne, at den skal være let at lave, frisk og let, se flot ud og sidst men ikke mindst, er det godt når en forret opleves som en delikatesse, af de som skal spise den. Disse kriterier opfylder krabbeklør til fulde, og derfor skriver vi gerne, at denne opskrift på krabbeklør er en af vores allerbedste forretter overhovedet.

Sådan finder du krabbeklør til din forret

Tag på en dejlig frisk tur til Vesterhavet og køb krabbeklør med hjem fra den lokale fiskehandler! Køb roligt hans kogte krabbeklør, så din tid i køkkenet er minimal! Det kan give ekstra tid til turen, og mindske din tilberedningstid før din  krabbeklør er klar til servering. Gode fiskehandlere langt inde i landet har også ofte krabbeklør. De er ligeså gode forkogte, som hvis du køber dine krabbeklør rå og koger dem selv.

Vi beregner ½ kg krabbeklør pr. person, hvis de skal bruges som en forret og ¾ kg, hvis det skal være som en hovedret. Det lyder af rigtig meget, at der bruges ½ kg krabbeklør til hver person i en forret, men her det vigtigt at huske, at krabbeklør vejer rigtig meget, og at det spiselige indhold udgør en relativt lille del af vægten. Med en skål snittet grøn hovedsalat og halve cocktailtomater kan det fint fungere som en hovedret. Det er måske mere, end andre anbefaler, men vi ved, at krabbeklør falder så meget i de flestes smag, at de kan spise lidt ekstra, men spørg hos fiskehandleren, hvis du er i tvivl. Ellers gør det jo heller ikke noget, hvis der er til en mad dagen efter.

Både børn og voksne synes som regel, det er hyggeligt at sidde og pille kødet ud af kløerne (og har du ikke skaldyrsgafler nok, kan man sagtens bruge almindelige hæklenåle), men de mindre børn skal have lidt hjælp. Læg en god serviet og sæt en skylleskål ved hver kuvert, – der er ofte brug for at skylle og tørre fingrene!

Sådan tilbereder du krabbeklør

Det eneste du selv skal gøre ved krabbekløerne er, at knække skallen. Det gør det til en meget let forret at servere for sine gæster. Dette kan gøres med en gammeldags nøddeknækker eller ved at slå på dem med en tung genstand, en lille hammer, en sten eller lign. Måske kan I lede efter velegnede sten, mens I går tur ved stranden? Blot skal du passe på, at skallen ikke knækkes i for mange små stykker. Stå uden for med dem, og læg evt. krabbekloen ind i et viskestykke, inden du slår på den, da der kan komme en del saft.

Læg dine krabbeklør i et stort fad. Læg masser af citronbåde over og pynt med dildkviste.

Rør en cremefraiche dressing med en anelse mayonnaise og lidt citronsaft og smag den til med salt og peber.

Skiv et stort, lyst brød og værsgo, der kan serveres!

Er det unødvendigt at sige, at menuen passer rigtig godt til en dejlig, lun sommeraften på terrassen? Og at et dejligt glas kold hvidvin øger nydelsen?

På forret-forretter.dk tager vi din mening yderst alvorligt. Skriv endelig i kommentarfeltet, hvad du synes om vores opskrift på krabbeklør. Måske har du spørgsmål eller kommentarer til denne forret, eller har andre opskrifter på krabbeklør, du gerne vil dele. Skriv i kommentarfeltet, så bliver vi glade.

Husk at forret-forretter.dk er din guide til forretter på internettet. Vi håber, at du altid kan finde en forret, der passer til din menu på forret-forretter. I disse dage udvides siden betragteligt – vi ligger en ny forret op flere gange om ugen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stenaldermad opskrifter - 17. december 2012

    […] kan du se vores lækre opskrift på krabbeklør, som er en utrolig lækker delikatesse. Som stenaldermad opskrifter kommer, må krabbeklør siges […]

Skriv et svar

UA-42442149-2