menu

Klassisk rejecocktail opskrift

Rejecocktail er en festlig forret som næsten alle kan lide. Her er vores opskrift på rejecocktail i den velkendte klassiske version. Vores hjemmelavede dressing gør hele forskellen. Rejecocktail er en af de største og mest kendte forretter i hele verden, og det er derfor også en gennemprøvet old-school forret, som er et sikkert hit. Den klassiske rejecocktail kan nemt gøres ekstra festlig til særlige lejligheder. Denne forret var særligt fremme i 1980’erne, hvor rejecocktail var en hyppig ret på middagsbordene, og den er på vej frem igen. Husk at servere godt brød til.

Klassisk rejecocktail

Rejecocktail til 4 personer

  • 400 g rejer
  • 1 citron
  • Icebergsalat eller hovedsalat
  • Små tomater
  • Dildkviste

Sådan laver du rejecocktail

Rejecocktail er en forret, der falder i de flestes smag. Den har været lidt glemt de sidste år, og opfattes af mange som retro. Derfor giver vi gerne vores anvisning på en enkel men lækker forret videre!

  1. Rejerne skylles og drypper af. Duppes tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  2. Icebergsalat snittes fint, hovedsalat rives i mindre stykker. Læg en bund af salat i hver skål, fordel rejerne ovenpå.
  3. Læg en spsk. dressing ovenpå.
  4. Citronen skæres i skiver og sættes på skålen. Pynt med tomatbåde og dildkviste.

TIP! Gør retten ekstra festlig ved at servere den i høje cocktail glas som dem her.

TIP! Erstat citronskiven med en kvart lime, så får din klassiske rejecocktail et helt nyt udtryk.

TIP! Sådan laver du rejecocktail til en børnevenlig forret. Undlad dild og icebergsalat. Anret i stedet rejerne på et par hele salatblade, placer hele cherrytomater, dressing og en skive citron i 3 små skåle ved siden. Børn kan bedst lige at de forskellige madvarer er adskilt, så kan de selv vælge de timg de kan lidt. Med dette simple trick bliver rejecocktail en sikker vinder som børnevenlig forret! Jeg bruger næsten altid skåle når jeg anretter til børn, det får maden til at se meget indbydende ud, jeg bruger selv forskellige skåle, som for eksempel disse flotte skåle.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2