menu

Karrysuppe med kylling

Vores karrysuppe med kylling er særdeles lækker, og så giver den dig en muligheden for at servere en forret med kylling.  Mange mennesker bryder sig ikke om fisk, og da forretter ofte indeholder fisk, kan det være svært at komme op med en god og lækker forret, som imødekommer gæsternes smag. Karrysuppe med kylling er det sikre kort at spille. Den er lækker, mildt krydret og smager fantastisk. Se nedenfor, hvordan du laver vores lækre karrysuppe.

Karrysuppe med kylling til 4 personer

25 g smør

25 g mel

1 l suppe/bouillon

1 ds. flåede og hakkede tomater

1 tsk. madras karry

1 tsk. tørret timian

1 tsk. stødt fennikel

1 dl piskefløde

Ca. 400 g kødboller

Ca. 100 g mild ost i tern.

Sådan laver du karrysuppe med kylling

Smørret smeltes i en gryde, og heri ristes krydderierne. Tilsæt melet og lave en opbagning med 1 l suppe, hæld lidt i ad gangen, og pisk godt efter hver gang. Tilsæt nu 1 ds. flåede og hakkede tomater, og lad det småkoge 10 min. Blend suppen med en stavblender, indtil der kun er få og små tomatstykker tilbage. Tilsæt piskefløden og kog op. Hæld kødbollerne i og varm dem godt igennem.

Ved serveringen af din karrysuppe med kylling drysses ostetern over suppen i tallerkenen, eller osteternene sættes i en skål på bordet, så gæsterne selv kan tage.

Serveres med hvidløgsflutes.

 

Hvis du har travlt, kan du vælge den lette løsning og købe færdiglavede kødboller til din karrysuppe med kylling, men har du lidt bedre tid, kan vi anbefale, at du selv laver en gang kødboller af hakket kyllingekød. (Gør det eventuelt dagen før).

Kyllinge-kødboller til din karrysuppe med kylling

400 g hakket kyllingekød (f.eks. frossent fra Hanegal)

1 æg

1 løg, blendet

3 spsk. mel

2 tsk. salt

1 tsk. peber

Bland alle ingredienserne sammen og rør det godt. Farsen skal stå og trække i køleskabet ca. 1 time. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Nu former du små kødboller med en teske og kommer dem straks i det kogende vand.. Du skal være lidt hurtig, så der ikke går for lang tid fra den første til den sidste kødbolle kommer i gryden. Der må kun koges et lag ad gangen. Kødbollerne koges 4 – 5 min. Tages op med en hulske og lægges i en sigte.
Vi håber meget, du og dine gæster kan lide vores opskrift på karrysuppe med kylling. Karrysuppe med kylling er blevet en klassiker i hele vores familie, og flere af os, har oplevet skuffede gæster, der havde håbet, vi ville servere den “legendariske” karrysuppe med kylling for dem. Den er ret fantastisk, hvis vi selv må sige det. Prøv selv at lave karrysuppe med kylling; det er det værd!

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du som altid velkommen til at skrive i kommentarfeltet nedenfor.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2