menu

Jordskokkesuppe med bacon

Jordskokkesuppe med bacon

JordskokkesuppeJordskokkesuppe med bacon er en dejlig forret at servere. Den er delikat og cremet, og i denne opskrift med bacon og icebergsalat, får man en suppe der tilmed har en lækker sprødhed. Det skal dog med rette siges, at denne jordskokkesuppe med bacon er ret fyldig og kan opleves en smule tung. Det kan være fint, hvis du planlægger at lave jordskokkesuppe som hovedret, men ønsker du en lidt mindre tyk suppe, der skal bruges til forret, kan du overveje at spæde lidt mere hønsebouillon til for at fortynde den en smule. Smagen bevares, så det skal du ikke bekymre dig for. Jordskokkesuppen vi her giver dig opskriften på, er utrolig lækker og en af vores forretsfavoritter. Vi håber meget, du vil prøve at lave vores jordskokkesuppe med bacon og at du får ligeså gode erfaringer med den, som vi har haft.

Jordskokkesuppe med bacon til 4-6 personer

500 g jordskokker

250 g løg eller porre

250 g gulerødder

3 fed hvidløg

3 spsk. olie

1 l hønsebouillon

2 dl mælk

Mindst 125 g bacon i skiver (til 4 personer)

Fintsnittet icebergsalat

Salt og peber

 

Sådan laver du jordskokkesuppe med bacon

Jordskokkerne rengøres med en stiv børste eller skrælles. Skræl gulerødderne, fjern toppen og det yderste lag på porren, skyl den derefter grundigt. Pil løgene og fjern det yderste tørre lag på hvidløgsfeddene. Alle grønsager skæres nu i skiver, og svitses i en gryde med ca. 3 spsk. olie.

Tilsæt bouillonen og kog grønsagerne heri til de er møre, ca. 20 – 25 min.

Mens din jordskokkesuppe koger: snit icebergsalat fint. Læg baconskiver (ad flere omgange) adskilt på bagepapir på en tallerken, og sæt den i mikroovnen i ca. 4 min. ved 800 w. Baconen bliver sprød og fedtet er lige til at hælde fra. Læg baconskiverne på en ren tallerken.

Når grønsagerne er kogte, blendes de. Husk at smage din jordskokkesuppe til med salt og peber, – men pas på med saltet, bacon giver i forvejen en ret salt smag.

Ved anretningen lægges en ”ring” af fint snittet icebergsalat i midten af hver tallerken jordskoksuppe og ovenpå lægges baconskiverne. Hvis antallet af baconskiver ikke er deleligt med antallet af personer, kan de knækkes i mindre stykker og fordeles ovenpå salaten. Server lun flutes til.

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne opskrift på jordskokkesuppe med bacon, er det du meget velkommen til at kontakte os gennem kommentarfeltet nedenfor. God fornøjelse med opskriften. Det er en virkelig lækker forret, som vi på det kraftigste anbefaler dig at prøve!

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2