menu

Jomfruhummer

Jomfruhummer er en delikatesse uden lige, og er verdensberømt som hovedingrediens i forskellige forretter. Denne opskrift på jomfruhummer må siges at være en “au naturel”-udgave, da det er en meget simplistisk og enkel forret. Jomfruhummer er forholdsvist dyrt at servere for gæster, men hvis man vil byde sine gæster på noget ekstravagant og luksuriøst  uden at knække nakken i køkkenet, er jomfruhummer faktisk en rigtig god idé. Vi har brugt frostne jomfruhummere, og det vil vi også anbefale vores gæster. For det første er det ikke alle danskere, der bor tæt ved kysterne, hvorfor friskheden kan være mindre ved den lokale fiskehandler. For det andet er de frostne jomfruhummere mærkbart billigere.

Jomfruhummer til 4 personer:jomfruhummer

  • 16 – 20 jomfruhummere
  • 2 små avocadoer
  • 2 tomater
  • 1 – 2 citroner
  • Hovedsalat
  • Dild til anretningen

Cremefraiche dressing:

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk. mayonnaise
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Kogelage:

Hvor meget vand, du skal bruge, afhænger af grydens form. Hummerne skal være dækket, så bland rigelig lage. Her angiver vi, hvad du skal bruge pr. liter vand:

  • 1 l vand
  • 2 tsk. salt
  • Lidt citronsaft
  • 1 lille bundt dildkviste

 Sådan tilberedes jomfruhummer

Jomfruhummerne skylles godt. Kogelagen bringes i kog, og jomfruhummerne lægges i det spilkogende vand. Skru ned for varmen og lad koge med låg i ca. 4 min. Tag gryden fra varmen og lad dem hvile i kogelagen i 5 min.

Tag dem op af gryden og skyl dem med koldt vand, så skallen nemmere kan tages af. Vrid hovedet af og pil halekødet ud af skallerne. Fjern den mørke streng, som er tarmen. Nu er jomfruhummerne klar til anretning.

Creme fraiche og mayonnaise røres sammen og smages til med citronsaft, salt og peber.

Skyl salatbladene godt og dup dem tørre.

Avocadoerne halveres, stenen fjernes, og hver halvdel hjælpes af skallen med en spiseske. Skær avocadoerne i både og dryp dem straks med citronsaft. Citronen skæres i både og tomaterne i skiver.

Læg nu salatbladene på tallerkenen. Læg et par skefulde creme fraiche dressing i midten og herpå jomfruhummerhalerne. Læg citron – og avocadobåde samt tomatskiver ved, og drys med fintklippet dild. Serveres med et stykke lunt flûte og lidt ekstra dressing i en skål på bordet. Nu kan du servere jomfruhummer for dine gæster – det kan simpelthen ikke slå fejl!

 

Hvad er en jomfruhummer egentlig?

Udover at være en gastronomisk delikatesse af de helt store, er jomfruhummere ganske anderledes end hummere, som de dog oftest sammenlignes med. En jomfruhummer er rødlig til en lys orange i farven. De bliver højst 25 cm lange og bor i små gangsystemer på bunden af Kattegat og Østersøen. Jomfruhummere lever af små fiskearter, orm og andre mindre dyr, som forefindes nær sandbunden. Dens latinske navn er Nephrops Norvegicus (Norsk Hummer) og kaldes også bogstavhummer og langoustine. Jomfruhummerhaler kaldes scampi og spises hyppigt i middelhavslandene, hvor det anses som en stor delikatesse. Jomfruhummer fanges med trawl og mister, som andre skaldyr, hurtigt sin friskhed.

 

 

 

 

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2