menu

Hvidløgsflutes

Disse hvidløgsflutes er fantastisk nemme at bage, og når man tænker på, hvor meget hjemmebagt brød kan løfte en forret, så synes vi, det er besværet værd at bage dem selv. Ydermere er de købte pap-agtige hvidløgsflutes ofte fyldt med meget smør, og vi synes, det er endnu en grund til selv at bage dem. Så kan man sætte en skål smør på bordet, evt. rørt med finthakket persille, og gæsterne kan selv tage den mængde smør, de ønsker.

Hvidløgsflutes egner sig rigtig godt til flere af vores forretter. Der bliver 3 flutes efter denne opskrift, så du får også brød til fryseren, hvis I kun er 4 personer.

Hvidløgsflutes 3 stk hvidløgsflutes

  • ½ pakke gær (25 g)
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 3 fed presset hvidløg (eller 4, hvis du ønsker mere markant hvidløgssmag)
  • Ca. 500 g mel

Sådan bages vores hvidløgsflutes

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsætter olie og de pressede hvidløg
  3. Mel og salt røres og æltes grundigt i. Tag lidt ad gangen, da du måske ikke for brug for det hele. Når dejen er tung, hælder du den ud på et bord hvor du har strøet en smule mel. Forsæt æltningen. Brug mel indtil dejen slipper bordet og fingrene og er holdt op med at klistre. Det er vigtigt at dejen bliver æltet rigtig godt, så du får en elastisk dej, ellers vil dine flutes blive flade. Brug eventuelt en røremaskine og ælt i 5-7 min til dejen slipper kanterne. Jeg bruger selv denne maskine, som jeg er meget glad for. Den er billig, men virkelig god. Den bliver brugt hver dag og betyder at jeg har hænderne fri til andre projekter.
  4. Dejen stilles til hævning i ca. 1 time, overdækket med et viskestykke eller lignende.
  5. Del dejen op i tre lige store dele, som hver trilles til en pølse. Hvert af de tre dejstykker skal have samme længde som det længste stykke på bagepladen – så er du sikker på, størrelsen passer.
  6. Pølserne snøres et par gange og lægges så på bagepladen med bagepapir.
  7. Lad dejen efterhæver ca. 30 min. på bagepladen dækket med et viskestykke.
  8. Rids hvert af dine hvidløgsflutes og pensl derefter med vand. (For at få dem ekstra sprøde kan du midtvejs i bagningen pensle endnu engang med vand).
  9. Bag dine hvidløgsflutes midt i ovnen ved 220 g over-under varme i ca. 20 minutter, men husk at være meget opmærksom! Brødene er færdigbagt, når de er lyst brunede under bunden og lyder hult, når du banker på dem.

TIP! Hvis du gerne vil have dine hvidløgsflutes ekstra runde og flotte, så skal du bage dem i en flutes form som denne. Det giver dem et flot professionelt udseende og sikre en sprød skorpe hele vejen rundt. Det er en billig måde at få meget bedre hvidløgsflutes.

TIP! Hvis du gerne vil have dine hvidløgsflutes ekstra luftige, så skal du holde igen med melet og i stedet ælte dejen længere. Det er nemmest hvis du har en røremaskine. Ved at putte mindre mel i dine flutes, undgår du at de bliver tørre og tunge, desuden holder de sig friske og lækre i længere tid.

TIP! Måske synes du, det er stressende at skulle bage hvidløgsflutes samme dag, som gæsterne kommer. Men disse hvidløgsflutes kan sagtens være bagt dagen i forvejen – bare husk at have dem dækket ordentlig til. De lunes forud for servering i ovnen til de er gode og sprøde. Velbekomme.

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2