menu

Genial risotto opskrift

At kalde dette for en genial risotto opskrift er ikke at oversælge denne fantastiske risotto med ærter og forårsløg, som er helt urimelig lækker at spise og smuk og indbydende at se på. Denne risotto opskrift er i princippet vegetarisk, men den kan varieres på et hav af forskellige måder, hvor man kan ændre i denne risotto opskrift og f.eks. frembringe en risotto opskrift med kylling eller en risotto opskrift med skaldyr, hvis det er det, man ønsker sig. Vi vil dog anbefale, at du først gør dig bekendt med denne risotto opskrift, inden du kaster dig ud i at ændre den. Den er fantastisk lækker!

Risotto OpskriftRisotto opskrift til 4 personer

200 gram aborio ris

1 løg

1 porre

2 – 3 spsk. olivenolie

1,5 dl hvidvin

Ca. 1 l grønsagsbouillon (hvis bouillonen slipper op, bruges kogende vand)

25 g smør

300 g fine ærter

4 – 6 forårsløg

50 g parmesan i retten

30 – 50 g parmesan til drys, efter smag og behag

Basilikumblade

Sådan tilberedes denne risotto opskrift

Allerførst, hak løget fint. Porren renses, deles på langs i 4 og skæres i smalle skiver og svitses sammen med løgene. Tilsæt risene og svits dem et par minutter til de er blanke, og tilsæt derefter hvidvinen or fordel. Risottoen tilberedes uden låg, og du skal røre flere gange undervejs. Tilsæt bouillonen, som væsken fordamper. Kog risene indtil de er ”al dente”, hvilket de normalt vil være efter ca. 15- 20 minutter, – husk at smage efter, for på den måde at være sikker på resultatet.

Forårsløgene rengøres og skæres i stykker på ca. 0,5 cm.

Riv parmesanen fint. Når risene er ”al dente” tilsættes forårsløg og ærter, som lige skal varmes igennem, smørret og den fint revne parmesan.

Nu skal din risotto opskrift portionsanrettes. Drys fint revet parmesan over i den mængde du kan lide, og pynt med basilikumblade. Sæt lidt brød på bordet, så gæsterne selv kan tage, hvis de har lyst. Du er nu ved vejs ende af vores risotto opskrift, og har du fulgt den grundigt og har lidt flair for madlavning, er resultatet også blevet suverænt.

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne risotto opskrift, eller ligger du selv inde med en risotto opskrift, som du tænker, andre kunne have glæde af, er du meget velkommen til at skrive til os nedenfor!

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2