menu

Forret med laks

En italiensk inspireret forret med laks, alle kan lide

Forret med laks, som virkelig er let at lave, fedtfattig og fantastisk velsmagende. De fleste elsker en god forret med laks, så vi tror Forret med laks 1ikke, du går galt i byen her. Laks er en særdeles velegnet fisk til mange forretter, og derfor er denne opskrift heller ikke vores eneste forret med laks overhovedet. Men netop denne forret med laks er et rigtig godt valg af flere årsager. Den er som nævnt let og hurtig at lave, kræver ikke megen forberedelse, og så er den smuk at se på. Denne forret med laks kommer med vores varmeste anbefalinger.

Forret med laks til 4 personer:

Ca. 100 g varmrøget laks pr person

1 bundt rucolasalat

1 hjertesalat

Ristede hasselnøddekerner eller pinjekerner efter smag

persillepesto:

½ dl olivenolie

1 stort bundt bredbladet persille

1 håndfuld basilikumblade

1 fed hvidløg

1 spsk. kapers

Salt og peber

Sådan tilbereder du din forret

Hasselnøddekernerne ristes panden til de er gyldne. Læg dem på et viskestykke og gnid skallen af. Bruger du pinjekerner, ristes de blot, til de er gyldne. Afkøles.

Skyl den bredbladede persille grundigt, tag de groveste stilke fra, og læg den til tørre på et rent viskestykke. Basilikum skylles nænsomt, og lægges sammen med.

Alle ingredienser til pestoen blendes, men vent med salt, idet kapers er ret salte. Smag på den undervejs, tilsæt salt, eller evt. flere kapers, indtil du synes, den smager, som du ønsker.

Skyl rucola og hjertesalat, tør den godt. Ved serveringen lægges salaten på tallerkenen eller fadet som en bund, laksen ”plukkes” i mundrette bidder og lægges ovenpå. Nu dryppes persillepestoen over, og endelig de ristede hasselnøddekerner eller pinjekerner. Serveres med brød og en lille skål ekstra persillepesto.

Vi vil gerne have respons på vores forretter – skriv gerne i kommentarfeltet, hvad du synes om denne forret med laks!

, , , ,

5 Responses to Forret med laks

  1. Tine 8. juni 2013 at 13:05 #

    I har ret, det er absolut en forret alle kan lide; super simpel at lave, super flot på tallerkenen og super lækker for smagsløgene. Tak for den, jeg fornemmer det bliver en favorit til gæster.
    Det skal dog siges at hvis hvidløgsfedet er stort, skal der kun bruges et halvt eller træder hvidløgssmagen for meget frem.
    Jeg have også lidt besvær med at mixe pestoen da portionen er forholdsvis lille. Under alle omstændigheder vil jeg nok lave dobbelt portion til fire personer

    • Jeppe 24. september 2013 at 9:51 #

      Hej Tine.

      Tak for dit indlæg. Jeg kan godt se, hvad du mener med både hvidløgsfedets størrelse og at pestoportionen er forholdsvist lille. Det er nok meget forskelligt med begge dele, hvor store mængder, man bryder sig om.

      Tak for dit besøg.

    • Eeva 11. januar 2014 at 15:49 #

      Jeg udskiftede den varmrøgede laks med en god koldrøget og det kan bestemt anbefales

  2. Inge Andersen 14. september 2013 at 19:21 #

    Jeg har lige lavet denne lækre forret med stor succes.
    Jeg tilføjede lidt citronsaft til pestoen. Gæsterne roste
    retten.

  3. Jeppe 24. september 2013 at 9:51 #

    Det glæder mig, Inge!

Skriv et svar

UA-42442149-2