menu

Flødestuvet spinat med laks

Flødestuvet spinat med laks

Flødestuvet spinat med laksFlødestuvet spinat med laks er utrolig velsmagende, og følger du denne opskrift, behøver det heller ikke at blive for fedende og tungt. Flødestuvet spinat med laks er en gammel ret, og måske en af de første forretter, som almindelige danskere begyndte at nyde som forret på de danske middagsborde.  Flødestuvet spinat med laks smager pragtfuldt, er ikke så dyrt at lave, og hvis du følger opskriften på flødestuvet spinat med laks nedenfor, er det også ret nemt at lave.

Flødestuvet spinat med laks til 4 personer:

200 g røget laks i skiver

450 g hakket og frossen spinat

2 dl piskefløde

3 tsk. maizena

8 cherry eller – daddeltomater

Revet muskatnød

Salt og peber

 

Sådan laver du flødestuvet spinat med laks

Når du laver flødestuvet spinat med laks, skal du altid huske, at det skal nydes samme dag, som du laver det. I hvert fald skal man aldrig glemme, at spinat ikke må genopvarmes. Nok advarsler, her kommer opskriften på flødestuvet spinat med laks! Den frosne spinat kommes i en gryde med 2 spsk. vand. Tør langsomt op og damper videre et par minutter til væden er ved at være fordampet. Nu tilsættes fløden, og spinaten koger med fløden nogle minutter, indtil fløden er kogt lidt ind. Udrør maizenaen i lidt vand og tilsæt den. Spinatstuvningen koger nu yderligere nogle minutter, indtil stuvningen ”har samlet sig ”lidt. Smag spinaten til med salt og peber og lidt revet muskatnød.

Ved anretningen lægges lakseskiverne let foldede, den flødestuvede spinat i en halvring overfor og til sidst pyntes med et par halve tomater. Sæt en skål med flødestuvet spinat på bordet, så gæsterne selv kan tage mere.

Server med lunt flutes.

OBS. Spinat må aldrig varmes op, så hvis der er rest tilbage skal den smides ud!

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores opskrift på flødestuvet spinat med laks.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2