menu

Fiskeruller

Fiskeruller med hollandaise-sauce

FiskerullerFiskeruller er enormt lækkert, og kombinerer lækker lufttørret skinke med friskheden fra fisken i en lækker hollandaisesauce, der formår at binde det hele sammen. Vores fiskeruller, som du kan se på billedet, er lavet af rødspætter, men i princippet kan du sagtens lave fiskeruller af sej, fiskeruller af kuller, fiskeruller af lange, fiskeruller af kulmuler – det eneste der betyder noget, er at det er en hvid fisk, du bruger. Som du også kan se på billedet, er fiskeruller meget delikate at se på, men de smager altså også fantastisk. De er lidt besværlige at lave, men hvis du læser nedenfor og bruger lidt snilde, kan du lave fiskeruller, der er ligeså flotte som vores.

Fiskeruller til 4 personer:

4 store eller 8 små rødspættefileter

8 skiver bondeskinke, parmaskinke el. lign. evt. bacon)

1 rødløg eller 2 forårsløg

1 bakke champignons (250 g)

10 – 15 smuttede mandler

Citron

Dild

Hvidvin

1 brev hollandaisepulver (Knorr`s)

20 g smør

2 1/2 dl mælk (eller mindre, hvis du vil bruge noget af væden fra bradepanden)

Salt

Sådan laver du fiskeruller

Skinken ristes let, den må endelig ikke blive sprød men skal kunne vikles omkring fileterne. Mandler, champignons og løg hakkes fint. Hvis det er store rødspættefileter, halveres de på langs. Drys fileterne med lidt salt, læg løg/forårsløg, mandler og halvdelen af champignons på og dryp citronsaft henover. Til sidst drysses klippet dild over. Rul fiskefileterne sammen og vikl bacon udenom. Fæstnes med en stegenål eller tandstik. Efterfyld med det, der faldt ud, da du rullede sammen. Rullerne sættes på højkant i en lille bradepande. Hæld lidt hvidvin ved. Dampes i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader. Smelt smørret i en gryde og rist den resterende halvdel champignons deri, samt resterne fra spækbrættet. Pisk hollandaisepulveret i og tilsæt mælk. Pisk godt. Hvis du vil bruge væden fra fisken, skal du holde noget af mælken tilbage. Lad saucen stå og småsimre, mens fisken damper færdig. Portionsanrettes med 2 fiskeruller på hver tallerken, læg saucen rundt om og pynt med dildkviste. Serveres med brød

Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores opskrift på fiskeruller.

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2