menu

Fedtfattig Tunmousse

Fedtfattig tunmousse

Fedtfattig tunmousse lyder måske som en selvmodsigelse, men faktisk taber hverken smag eller konsistens på et lavere fedtindhold, og så kan du spise rigelige mængder med god samvittighed. Her har du en fedtfattig tunmousse uden husblas, der smager som den skal men er lav på fedt. Vi synes, at en god, fedtfattig tunmousse er lækrest, hvis den serveres med rejer, så derfor er det en del af opskriften. Hvis du helst er fri, kan de undlades.

Fedtfattig tunmousse til 4-6 personer

2 ds. tun naturel i vand (drænet vægt 140 g)

60 g smør

Ca.1 spsk. citronsaft

Salt, peber

Ca. 150 g rejer

2 dl creme fraiche

Rucolablade

Citron

1/2 tomat eller 1 sherrytomat pr. person

Et grønt drys: brøndkarse, citronmelisse eller bredbladet persille

Sådan laver du fedtfattig tunmousse:

Tunen drænes i en sigte. Hældes i en skål og piskes med en elpisker, til den smuldrer. Rør herefter den bløde smør i og pisk til massen er ensartet. Smag til med citronsaft, salt og peber.

For en aluform, 4 ½ dl, med husholdningsfilm, og fyld tunmassen heri. Tryk den lidt sammen og glat den med en ske eller kniv. Fold filmen over og læg låget på, og sæt den i køleskabet i min. 6 timer, gerne mere. Skær nu din fedtfattige tunmousse i skiver med en skarp kniv, – det skal gøres straks tunmoussen er kommet ud af køleskabet, ellers er det svært at skære pæne skiver!

Smag cremefraichen til med salt og peber. Serveres i en skål, så gæsterne selv kan tage den mængde, de ønsker.

Ved anretningen lægges lidt rucolablade og herpå et par skiver fedtfattig tunmousse og rejerne. Pynt med en citronskive, et par tomatbåde og et lille grønt drys.

Lad mængden af rejer være afgørende for, hvor mange portioner, denne forret skal række til. Lidt ekstra rejer smager kun godt!

Serveres med lunt flutes.

Vi håber, du synes godt om vores opskrift på fedtfattig tunmousse. Vores oplevelse er, at middagsgæster sjældent tænker over, at det er en fedtfattig tunmousse, de har fået serveret. Faktisk har vi begge kun oplevet rosende ord om denne opskrift på fedtfattig tunmousse.

Har du kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at stille dem nedenfor.

 

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Forret til nytårsaften - 27. oktober 2012

    […] Fedtfattig tunmousse er en af vores mest populære forretter, og til en festlig anledning er den altid et godt valg. Tunmousse slog for alvor igennem på de danske middagsborde i 80′erne og har på trods af sin utrolige succes haft lidt et “kikset” omdømme. Vi vurderer dog, at tunmoussen har fået et stort comeback ikke mindst fordi den har returneret i mere fedtfattige varianter. Hvorfor skal du vælge vores opskrift på fedtfattig tunmousse som din forret til nytårsaften? Du skal vælge den som forret til nytårsaften, hvis 1: du har kræsne gæster, for alle kan simpelthen lide denne fedtfattige tunmousse. 2: Du ligesom os elsker tunmousse på den ufede måde. 3: Har få penge at gøre med, men det ikke skal kunne ses eller smages – med vores opskrift på fedtfattig tunmousse som din forret til nytårsaften, kan du klare forretten for små 15 kroner pr. person – og så det er altså også rigtig lækkert. Se forslag 4 til din forret til nytårsaften http://forret-forretter.dk/fedtfattig-tunmousse/ […]

Skriv et svar

UA-42442149-2