menu

Cremet suppe med kammuslinger

Suppe med kammuslingerSuppe med kammuslinger er en elegant og lækker forret. Denne opskrift på suppe med kammuslinger hører til blandt de bedste, vi har smagt, så det er med stor fornøjelse, vi her kan dele den med dig. Vi anbefaler dig at bruge suppen som forret til stege og gryderetter, og til et glas koldt italiensk hvidvin, smager den helt utroligt godt. Denne opskrift hører nok også til vores allersmukkeste forretter. Billedet gør den slet ikke retfærdighed.

Suppe med kammuslinger til 6 personer

  • 18 kammuslinger (3 kammuslinger pr. person)
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 1 stor porre
  • 1 l klar suppe (evt. hønsebouillon)
  • 1 dl hvidvin
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 tsk. maizenamel
  • ½ tsk. sukker
  • Salt og peber
  • Et par stænk ”Tabasco Pepper sauce”

Sådan tilbereder du suppe med kammuslinger

  • De hakkede tomater blendes i en skål.
  • Grønsagerne rengøres, fennikel skæres i små, fine tern (der skal være ca. 150 g), og porren i fine ringe (også 150 g), på ca. 2 mm.
  • Hvidløgsfeddene hakkes fint. Grønsagerne svitses nu i smør i en gryde, og de blendede tomater tilsættes. Derefter tilsættes 1 l suppe. Koges op og skummes.
  • Tilsæt hvidvinen og kog suppen i ca. 8 – 10 minutter.
  • Rør maizena ud i lidt vand og jævnsuppen.
  • Suppen smages til med salt (pas på, hvis du har brugt bouillon) lidt peber, sukker og et par stænk ”Tabasco sauce”, så din suppe med kammuslinger får lidt kant.
  • Persillen skylles, duppes tør og hakkes groft.
  • Kammuslingerne steges i smør på en godt varm pande i ca. 2 minutter på hver side.
  • Anret hver portion suppe med et pænt drys persille og 3 stegte kammuslinger.
  • Server brød til.

Variationsmuligheder over denne suppe med kammuslinger

Ikke alle bryder sig om kammuslinger, men frygt ej. Med tre-fem kæmperejer som erstatning for kammuslingerne, kan enkelte kræsne gæster stadig få en god oplevelse. Disse rejer kunne med fordel have marineret i lidt limesaft og salt forinden. Vær også obmærksom på at dette er en cremet suppe med kammuslinger, men ønsker du en mere klar og “blank” variant, kan du undlade cremefraiche fra ingredienslisten. Vi synes, det hører sig til, men ikke alle bryder sig om cremede supper.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2