menu

Champignon a la creme

Champignon a la creme

Champignon a la creme opskriften er en rigtig forrets-klassiker som glæder de flestes smagsløg. Champignon a la creme har en slags tidsløs elegance, som kun det franske køkken nogensinde har kunnet frembringe, og selvom den ikke nødvendigvis er fedtfattig og slankende, er champignon a la creme ikke usund eller ligger alt for tungt i maven. Vi synes, du skal vælge champignon a la creme til din menu, hvis du har brug for en lækker forret, som tiltaler de fleste. Champignon a la creme har de følgende fordele. Først og fremmest er champignon a la creme billig – det koster ikke mange penge, at købe lidt fløde, champignoner og smør, og de fleste ingredienser vil de fleste have i køkkenet i forvejen. Her er altså tale om rigtig meget smag til meget få penge. Dernæst har champignon a la creme også den fordel, at den er 100% vegetarisk, så alle dine gæster kan nyde og spise den samme ret. Sidst men ikke mindst er champignon a la creme både velsmagende og klassisk. Se vores opskrift nedenfor, og hvordan du selv kan lave champignon a la creme! Det er lækkert. God fornøjelse.

Champignon a la creme til 4 – 6 personer

500 g champignoner

3 dl piskefløde

40 g smør

1 spsk. citronsaft

2 spsk. maizena

Salt og peber

Persille, tomat og citron til anretningen

 

Sådan laver du champignon a la creme

Skær rodenden af champignonerne og skyl dem hurtigt i et dørslag. Lægges derefter over på køkkenrulle eller et rent viskestykke, hvor de duppes tørre. Processen med at skylle skal gøres så kort tid som muligt. Champignon er en svamp, og suger derfor!

Skær champignonerne i skiver, de mindste kan blot halveres. Smørret smeltes i en ikke for tyndbundet gryde, og champignonerne kommes i sammen med ca. 1 spsk. citronsaft. Vendes rundt i smørret, indtil de begynder at afgive lidt væde. Tilsæt nu fløden og kog cremen ved jævn varme i nogle minutter, indtil den tykner lidt. Hvis du synes, der er for lidt creme ift. champignoner, tilsætter du lidt mere fløde. Rør maizenaen ud i lidt vand og tilsæt den, – ikke det hele på engang, det er bedre at vente og se, hvor tyk cremen bliver. Kog cremen godt igennem, smag til med salt og peber.

Mens cremen endnu er i gryden, ristes nogle skiver sandwichbrød på begge sider. Champignon a la creme kan først portionsanrettes i det øjeblik, gæsterne sidder ved bordet, ellers forbliver det ristede brød ikke sprødt! Pynt hver portion med en lille kvist persille, en lille, halveret tomat og en citronbid.

Persillen kan hakkes og drysses hen over din champignon a la creme.

Du kan også vælge at servere retten i en skål og have brødet ved siden af, det gør serveringen lidt lettere, og gæsterne vælger selv, om de vil lægge din champignon a la creme op på brødet, eller blot spise det til.

 

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til ovenstående opskrift på champignon a la creme.

, , , , , , , ,

One Response to Champignon a la creme

  1. HARALD 21. april 2013 at 14:56 #

    Maizena behøves ikke, da blir den alt for tykk, la heller csoppen komme opp i en kjele efter stegning og kok den inn med fløten. Stopp når den tykner slik du vil ha den og husk! Den fortsetter å tykne. Ideel ved siden av en god biff.

Skriv et svar

UA-42442149-2