menu

Asparges med parmaskinke

Asparges med parmaskinke

Asparges-med-parmaskinkeAsparges med parmaskinke er en delikat forret. Vi bruger grønne asparges til asparges med parmaskinke, for at få en sprød og knasende tekstur i retten. Asparges med parmaskinke er faktisk en rigtig italiensk ret, som i nyere tid har fundet sig vej til de danske middagsborde fra restauranter og bistroer. Se her, hvordan du laver asparges med parmaskinke.

Asparges med parmaskinke til 6 personer

24 grønne asparges

12 skiver parmaskinke

Rucola

Tomatbåde

Parmesan

Dressing:

4 spsk. oliven- eller rapsolie

4 spsk. hvidvinseddike

Revet skal af ¼ usprøjtet citron

Salt, peber

Sådan laver du asparges med parmaskinke

Skyl aspargesene og knæk den nederste ende af. Læg dem i kogende, letsaltet vand i en bredbundet gryde. Koger i ca. 3 min. efter tykkelse. Tag op med en hulske eller hæld dem i en sigte. Skyl dem i koldt vand og tør dem forsigtigt i et rent viskestykke. Når de er afkølede, lægges 2 asparges sammen og omvikles med 1 stykke parmaskinke. Der beregnes 4 asparges med parmaskinke pr. person.

Læg aspargesrullerne på en åben grill, og giv dem et par minutter på hver side, – skinken skal være ristet og lidt sprød. Er det ikke grillvejr kan man sagtens riste dem på en pande i lidt olie.

Hvis man afkøler aspargesene helt, inden man omvikler dem med parmaskinken, kan de forberedes i god tid og blot vente i køleskabet til de skal grilles/ristes.

Dressingen blandes og smages til med salt og peber.

Ved anretningen lægges lidt rucola eller andet salat på tallerkenen og herpå de 2 aspargesruller. Dryp dressingen over og fordel parmesanflager henover. Pynt med et par tomatbåde. Du har nu en lækker og velsmagende omgang asparges med parmaskinke.

Serveres med lunt flutes.

Vi håber, du og dine gæster kommer til at nyde vores opskrift på asparges med parmaskinke. Vi vil meget gerne høre, hvad du tænker om denne ret, og om du har spørgsmål eller kommentarer til denne artikel om asparges med parmaskinke. Skriv endelige nedenfor i kommentarfeltet, hvis du vil.

 

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2