menu

Anderledes opskrift på tzatziki

Ja, hvad var der egentlig galt med almindelig tzatziki? Ingenting, men her kommer en ganske anderledes opskrift på tzatziki, for man skal tillade sig selv at prøve noget nyt. Vi har eksperimenteret lidt og er kommet op med en opskrift på den følgende opskrift på tzatziki. Vi ville ikke poste den her på forret-forretter, hvis ikke vi synes, den smagte formidabelt. Vi håber, du vil give denne opskrift på tzatziki en chance, selvom den ikke ligner almindelig tzatziki.Opskrift-paa-tzatzikiNuvel. En tzatziki er altid lækker. Enten som en vegetarisk forret med f. eks. brødstænger og lignende eller som tilbehør til en middag. Sædvanligvis bruger vi agurk, men når der ikke er sæson for sprøde, danske agurker, kan man med fordel erstatte dem med en grøntsag, der er sæson for. Her har vi valgt at lave en rødkåls – tzatziki, og mon ikke alene farven kan få gæsterne til at spærre øjnene op? Da rødkål er en meget tungere grønsag, skal der bruges forholdsvis mere græsk yoghurt, ligesom lidt af yoghurten med fordel kan erstattes af creme fraiche for at gøre den mere blød. Vi synes, den er rigtig lækker med finthakket persille, men den kan naturligvis udelades. Brug denne opskrift som vejledende, og lav så din egen tzatziki på den måde, som du netop holder af!

Anderledes opskrift på tzatziki til 4 – 6 personer:

  • 5oo g fintrevet rødkål
  • 400 g græsk yoghurt, gerne 4 %
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 fed pressede hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • Salt og peber

Sådan laver du denne opskrift på tzatziki

Riv rødkålen fint og vend yoghurten i sammen med olie og hvidløg.

Hvis du synes blandingen virker for tung, kan du blande mere yoghurt i eller røre den mere lind med et par spsk. creme fraiche.

Skyl persillen godt og klip eller hak den fint inden den blandes i rødkålsblandingen. Smag til med salt og peber.

Lad rødkåls tzatzikien trække i køleskabet ca. 1 time inden servering.

Vi glæder os til at høre din dom! Hvad synes du, om vores anderledes opskrift på tzatziki? Skriv i kommentarfeltet nedenfor.

, ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-2